OMG säger jag bara! Otroligt god rätt 👌
Kan inta ta åt mig äran helt då jag hämtade inspiration från ett recept av Kalorismart, men ändrade lite efter mitt tycke och behov. TESTA!
4 port.
4 port kokt ris
500 g kycklingfärs
smör/olja
salt
svartpeppar
2-3 st salladslök
1 paprika
ca ½ dl jordnötssmör
1 msk japansk soja
1 tsk sriracha
1 tsk farinsocker
½ msk limesaft
1 dl kokosmjölk/grädde alt matlagningsgrädde
1 dl vatten
Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
Skär upp paprikan och salladslöken i valfria stora bitar i den mängd du vill ha.
Hetta upp en panna med valfritt matfett och stek färsen, dela med fördel upp det i två omgångar för att minimera risken för att det kokar istället för steks.
Tillsätt valfri mängd salt och peppar (kycklingfärs kräver i regel lite mer kryddor än köttfärs).
När färsen är klar, lägg den åt sidan och sänk värmen för att steka på grönsakerna lite lätt utan att dom tar så mycket färg.
Tillsätt sedan färsen ihop med jordnötssmör, soja, sriracha, socker, limesaft kokosmjölk/grädde och vatten.
Låt det koka upp och blanda ordentligt, sen är det klart att servera.
Servera med valfritt ris/gryn eller nudlar samt extra grönsaker vid sidan av.

Kaloriberäknat recept
4 port kokt ris, ca 1¾-2 dl okokt ris (à 110 g kokt ris/port)
500 g kycklingfärs
smör/olja
salt
svartpeppar
2-3 st salladslök, 45 g
1 paprika, 165 g
40 g jordnötssmör
1 msk japansk soja
1 tsk sriracha
1 tsk farinsocker
½ msk limesaft
1 dl matlagningsgrädde 13%
1 dl vatten
Kcal: ca 410 kcal/port exkl tillsatt matfett.
Kolhydrater: 35.2 g Protein: 31.8 g Fett: 14.9 g


Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK