600 g torskfilé
salt
vitpeppar
½ gul lök, finhackad
smör till stekning och ugnsform
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
2 dl grädde
5 msk kaviar från tub
1½ msk fiskfond/1 fiskbuljongtärning
dill
Lägg fisken i en smord ugnsfast form, salta och peppra.
Fräs lök i smör i en kastrull, pudra på mjölet.
Häll på mjölk och grädde, låt koka i ca 5 min.
Tillsätt kaviar, fond och dill, låt koka ytterligare någon minut.
Smaka av med salt och peppar.
Häll såsen över fisken, baka av i ugnen på 175°C i ca 20 min
eller tills fiskens innertemperatur är ca 65°C.
Servera med kokt potatis och ärtor.
Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
600 g torskfilé
salt
vitpeppar
½ gul lök, finhackad
smör till stekning och ugnsform (lägg ev. till SP för så mycket du använder)
2 msk vetemjöl (2 SP)
4 dl vatten
1 dl matlagningsgrädde 15% (8 SP)
5 msk kaviar från tub (10 SP)
1½ msk fiskfond/fiskbuljongtärning
dill
Totalt blir det 3 SP/port. Lägg till SP för potatis. Servera med ärtor eller andra grönsaker.
Har provat denna rätt och den är supergod så den äter vi gärna fler gånger.
Vad roligt att höra 😊 Tack för att du skrev en rad och berätta! ❤
Jättegott! Mycket nöjd!
Verkligen jättegott! Tack för att du skrev och berätta ❤