Kvargbröd

Varit lite skeptisk till dessa bröd, men nu efter att ha testat så måste jag erkänna att dom var jättegoda och mättande.

4 st

Sätt ugnen på 180°C.
Blanda ihop alla ingredienser tills du får en jämn smet.
Forma smeten till 4 runda bollar som du placerar på en bakplåtsklädd ugnsplåt och varsamt plattar till något.
Strö eventuellt över lite frön eller havregryn som dekoration.
Grädda mitt i ugnen i ca 17 minuter.
De ska bli lätt gyllene på utsidan, men passa dig så de inte blir torra!
Ät dem hela eller dela på mitten för en mer klassiska macka, även goda att rosta om man vill det.

dl vanilj kvarg utan socker
2 dl havregryn
2 msk linfrön
1 msk pofiber
2 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 krm salt

Viktväktarna Flex

2½ dl vanilj kvarg utan socker (3 SP)
2 dl havregryn (8 SP)
2 msk linfrön
1 msk pofiber
2 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 krm salt

Totalt blir det 3 SP/bröd. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *