Varit lite skeptisk till dessa bröd, men nu efter att ha testat så måste jag erkänna att dom var jättegoda och mättande.
4 st
2½ dl naturell kvarg
2 dl havregryn
2 msk linfrön
1 msk pofiber
2 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 krm salt
Sätt ugnen på 180°C.
Blanda ihop alla ingredienser tills du får en jämn smet.
Forma smeten till 4 runda bollar som du placerar på en bakplåtsklädd ugnsplåt och varsamt plattar till något.
Strö eventuellt över lite frön eller havregryn som dekoration.
Grädda mitt i ugnen i ca 17 minuter.
De ska bli lätt gyllene på utsidan, men passa dig så de inte blir torra!
Ät dem hela eller dela på mitten för en mer klassiska macka, även goda att rosta om man vill det.

Viktväktarna PersonligaPoints
2½ dl naturell kvarg 0.2%
2 dl havregryn *
2 msk linfrön
1 msk pofiber
2 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 krm salt
Totalt blir det 2 PP/bröd.
* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program för den mängden i receptet
Kcal: ca 146 kcal/bröd exkl pålägg och andra tillbehör.



Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK