Torskgratäng med citron & dill

Vilken respons jag fick på matsedeln i söndags, tror jag hade besöksrekord på bloggen! Jättekul 🙂 Tveka inte att lämna en rad eller två med feedback på recepten eller önskemål.

4 port.

potatis
400 g torsk
1 tsk salt
2 tsk citronpeppar
16 cocktailtomater
1 röd lök
2½ dl matlagningsgrädde
1½ dl crème fraiche
dill
2 msk chilisås
1 msk färskpressad citronjuice
1 msk fiskfond
1 dl riven västerbottensost

Koka potatisen i lättsaltat vatten.
Värm ugnen till 225°C.
Skär torsken i kuber, skiva löken tunt och skölj tomaterna, lägg allt i en ugnssäker form.
Krydda med salt och citronpeppar och blanda runt.
Blanda samman grädde, crème fraiche, dill, chilisås, citronjuice och fiskfond.
Häll över fisken.
Strö över västerbottensosten och ställ in formen mitt i ugnen i ca 20 minuter eller tills osten har blivit gyllenbrun.
Servera tillsammans med pressad potatis och valfria grönsaker.

Viktväktarna Flex

640 g potatis (15 SP)
400 g torsk
1 tsk salt
2 tsk citronpeppar
16 cocktailtomater
1 röd lök
1¼ dl matlagningsgrädde 15% (10 SP)
1¼ dl vatten
1½ dl crème fraiche 5% (5 SP)
dill
2 msk chilisås (1 SP)
1 msk färskpressad citronjuice
1 msk fiskfond
1 dl riven västerbottensost (5 SP)

Totalt blir det 9 SP/port. Vill man strunta i att byta ut en mängd grädde mot vatten och bara ha grädde så blir det 12 SP/port.

Receptet kommer från Tina Gustavsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *