Torskgratäng med citron & dill

Ett av dom godaste fiskrecepten jag vet, så tveka inte att testa 🥰

4 port.

400 g torsk
1 tsk salt
2 tsk citronpeppar
16 cocktailtomater
1 röd lök
2½ dl matlagningsgrädde
1½ dl crème fraiche
dill
2 msk chilisås
1 msk färskpressad citronjuice
1 msk fiskfond
1 dl riven västerbottensost

Koka potatisen i lättsaltat vatten.
Värm ugnen till 225°C.
Skär torsken i kuber, skiva löken tunt och skölj tomaterna, lägg allt i en ugnssäker form.
Krydda med salt och citronpeppar och blanda runt.
Blanda samman grädde, crème fraiche, dill, chilisås, citronjuice och fiskfond.
Häll över fisken.
Strö över västerbottensosten och ställ in formen mitt i ugnen i ca 20 minuter eller tills osten har blivit gyllenbrun.
Servera tillsammans med pressad potatis och valfria grönsaker.

Viktväktarna Points

400 g torsk
1 tsk salt
2 tsk citronpeppar
16 cocktailtomater
1 röd lök
1¼ dl matlagningsgrädde 13% *
1¼ dl vatten
1½ dl crème fraiche 8% *
dill
2 msk chilisås *
1 msk färskpressad citronjuice
1 msk fiskfond *
1 dl riven västerbottensost
*

Totalt blir det 6P/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: 217 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.

Följ mig gärna på Instagram för mer mat- & bakinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

2 reaktioner till “Torskgratäng med citron & dill”

    1. Ja, ibland behöver man förnya sig. Kan också snurra in mig i samma maträtter i perioder 🤭🥰

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *