750 g färs
2 msk fond
2 msk Grekisk souvlakikrydda från Kryddhuset
(går bra med annan grillkrydda också)
Blanda färs med fond och krydda.
Forma 12-18 st pannbiffar och lägg på en blöt skärbräda.
Stek i smör ca 3 min på varje sida.
Tzatziki
4 dl turkisk yoghurt
1 gurka
2 krm vinäger
2 tsk olivolja
1 krm svartpeppar
2 vitlöksklyftor
Dela på gurkan så man kan skära bort det mittersta på gurkan (kärnorna).
Riv gurkan på ett rivjärn.
Lägg gurkan i en sil och tillsätt lite grovt salt.
Försök att pressa ut så mycket vätska som möjligt.
Blanda ihop övriga ingredienser i en skål.
Tillsätt gurkan och blanda med yoghurtblandningen.
Låt stå i kylen ett tag så blir det godare smak.
Servera med klyftpotatis och en sallad.