Snickersriskakor

Testade dessa till mellis i förra veckan, riktigt goda!

jordnötssmör
riskakor
choklad
flingsalt

Bred jordnötssmör på riskakorna.
Smält choklad och bred ut chokladen över jordnötssmöret.
Strö över lite flingsalt.

Ställ allt i kylen en stund så att chokladen stelnar.
Njut!

Viktväktarna Points

jordnötssmör, t.ex HealthyCo *
riskakor t.ex med smak av popcorn *
sockerfri choklad, Cloetta *
flingsalt

Har inte räknat vare sig points eller kcal då jag bara höftade när jag gjorde dessa, men jag använde produkterna ovan.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Veckans mattips v. 37/2023

Hej söndag! Haft en fullspäckad vecka med en massa bollar i luften vilket har gjort att jag fått dra ner på tiden för Instagram/FB sidorna. Har istället fått lägga tid på lite återhämtning då jag varit väldigt trött. Förr kände jag konstant att jag hela tiden var tvungen att lägga 100% på alla sociala kanaler för att inte tappa intresse/följare, men nu vet jag att det är ok att jag faktiskt fokuserar på mig själv och vad jag behöver just där och då och ni finns fortfarande kvar 🫶 Ett stort steg i min personliga utveckling i min hälsoresa, dvs minska på stressen och vila istället.

Dags att planera våran matvecka, jag har faktiskt planerat min egna vecka med frukost, mellis x3 och lunch idag så har bara vår egna middagsplanering kvar att göra, men den brukar jag göra på måndagar när butikernas veckoerbjudanden har kommit. Här kommer lite tips på vad din vecka kan innehålla 😉

Önskar dig en fantastisk matvecka ❤️

Smashed tortilla burger – recept finns ▶️▶️ HÄR

Kokt falukorv & pepparrotssås – recept finns ▶️▶️ HÄR

Cornflakespanerad torsk & remouladsås – recept finns ▶️▶️ HÄR

Krämig pastasallad med soltorkadtomatröra – recept finns ▶️▶️ HÄR

Jordgubbssmoothie & havrefralla – recept finns ▶️▶️ HÄR

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Fläskytterfilé i buljongsky

Enkel köttgryta med vanliga ingredienser som man oftast har hemma. Passar perfekt som en söndagsmiddag ihop med valfri potatisrätt, vi hade ett hemlagat potatismos 😊

6 port.

700 g fläskytterfilé
salt
peppar
smör
1 stor gul lök
2 morötter
5 dl vatten
1 dl grädde
2 lagerblad
2 köttbuljongtärningar
1 msk kinesisk soja
1 tsk svartvinbärsgelé
salt
nymalen peppar
ev. maizena

Skär ytterfilén i skivor.
Salta och peppra köttet och bryn filéskivorna så att de får fin färg på bägge sidor.
Dela dom skalade morötterna och skär löken och fräs i pannan efter köttet. 
 Lägg dem sedan i en större gryta. 
Häll i nån dl vatten i stekpannan och vispa ur stekskyn ur pannan och sila ner den över köttet och fyll på med ytterligare vatten så det täcks. 
Smula ner buljongen. 
Rör ner soja, grädde, lagerblad, salt och peppar. 
 Låt sjuda på svag värme i 30- 40 min.
Önskar du skyn lite tjockare så ta upp köttet, fiska upp lagerbladen och släng dem och sen kan du reda av såsen med lite maizena, låt sjuda upp igen och smaka av med lite gelé och ev. salt och peppar. 
Lägg ner köttet och låt dem puttra ihop med såsen, löken och morötterna igen under några minuter innan du serverar.

Viktväktarna Points

700 g fläskytterfilé *
salt
peppar
smör (lägg till points om du tillsätter)
1 stor gul lök
2 morötter
5 dl vatten
1 dl matlagningsgrädde 13% *
2 lagerblad
2 köttbuljongtärningar *
1 msk kinesisk soja
1 tsk svartvinbärsgelé *
salt
nymalen peppar
ev. maizena
(lägg till points om du tillsätter)

Totalt 4P/port exkl tillsatt matfett, redning och tillbehör.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 176 kcal/port exkl tillsatt matfett, redning och tillbehör.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Hemgjorda pommes i ugn

Pommes är ett väldigt gott tillbehör till många rätter. Många gånger blir det färdiga från frysdisken, men när jag har tiden så gör jag gärna själv istället. Har man en vågig kniv kan man med fördel använda den 👌

potatis
olivolja
flytande smör
valfria kryddor
salt

Sätt ugnen på 225°C.
Skala eller skrubba potatisen, är det färskpotatis så föredrar jag att ha skalet kvar.
Dela potatisen i valfri form och lägg den i en skål (helst en med tillhörande lock) eller en plastpåse.
Häll på en skvätt olja och smör och blanda runt så matfettet fördelas över alla potatisbitarna.
Häll ut potatisen på en bakplåtspappersklädd plåt.
Krydda med valfri smaksättning beroende på vad det ska serveras med, blanda runt.
Rosta potatisen i ugnen i ca 30 min eller tills den känns klar, rör runt ett par gånger.
Ta ut potatisen och salta (tycker det blir mycket godare att göra det när potatisen är klar).

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Biscoffee pie

Försvinnande god dessertpaj som är riktigt enkel att göra!

12-16 bitar

100 g smör
200 g lotus biscoffkex

1 burk biscoff spread
½ tsk flingsalt
3 dl vispgrädde
4 lotus biscoff cream kex

Sätt ugnen på 175°C.
Smält smöret.
Mixa kexen till smulor i en matberedare eller krossa för hand.
Blanda med smöret.
Tryck ut i botten på en pajform 24–26 cm i diam.
Grädda i mitten av ugnen ca 10 min eller tills den är gyllene.
Ta ut och låt svalna helt.

Bred ut biscoff spread på botten och strö över flingsalt.
Vispa grädden.
Täck biscoffkrämen med den vispade grädden.
Hacka tre av dom dubbla biscoffkexen och strö över grädden.
Toppa med ett helt kex i mitten av pajen.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Veckans mattips v. 36/2023

En rätt så händelselös vecka med det vanliga vardagsgörat som jobb, matlagning, dansträningar, gymmet, läxläsning osv. Bokat in mig för ett bås på ett ställe man kan sälja begagnat i Örebro (Resell) nu till veckan som kommer så ska försöka skramla ihop så mycket jag kan av urväxta kläder, leksaker, spel osv Skönt att rensa bort sånt som inte används. Fortsätter med att uppdatera gamla Viktväktarrecept från gamla program till det nya så jag kan få ett avslut, men det går lite trögt för tillfället pga tidsbrist. Men det går framåt i alla fall, det är huvudsaken 😊

Söndag igen och då vill ni gärna ha mattips inför veckan, samlat ihop 5 smarriga tips till er som jag själv blev himla sugen på 😁

Hoppas ni får en fantastisk härlig matvecka ❤️

Tandoorimarinerade kycklingspett – recept finns ▶️▶️ HÄR

Pastasås med bacon med smak av paprika/chili – recept finns ▶️▶️ HÄR

Ost- & broccolisoppa – recept finns ▶️▶️ HÄR

Kotlett i sås med smak av vitlök & parmesan – recept finns ▶️▶️ HÄR

Havregrynsgröt med banan – recept finns ▶️▶️ HÄR

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Granatäppleslush

Kommer ni ihåg passionsfruktsslushen jag lade ut förra året? 😊 Ett av årets höjdpunkter bland alla recept tror jag 🥰 I år testade jag en ny smaksättning och det blev riktigt, riktigt gott 🫶 Dock väldigt förvånad över att granatäpplejuicen var så mörk i färgen, trodde den skulle vara mer röd 🙈

6-8 drinkar

3 dl Bacardi Limon
7 d granatäpplejuice
2 dl outspädd citron & limelättdryck på tetra

Till servering
fruktsoda
granatäpplekärnor
citronmeliss

Blanda ihop Bacardi limon med juicen och lättdrycken och frys in i en bunke (förbered gärna dagen innan eller på morgonen samma dag).
Skopa upp i glas och toppa med en skvätt fruktsoda, granatäpplekärnor och citronmeliss.
Servera genast!

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK