Havregrynsgröt med banan

Som ni vet är jag ju svag för havregrynsgröt och jag hittar mer än gärna på olika smakkombinationer för att få lite variation 😊

Denna gång blev det en combo av banan och cashewnötter, mycket gott!!

1 port.

1 dl havregryn
2 dl vatten/mjölk
½ krm salt
½-1 banan

valfri topping

Blanda havregryn, vatten, salt och banan i en kastrull.
Koka upp och låt koka ca 3 minuter.
Häll upp i en djup skål och servera med valfria tillbehör.
Jag åt min gröt med kvarg och cashewnötter.

Viktväktarna Points

1 dl fiberhavregryn *
1½ dl vatten
½ dl mjölk 1.5% *
½ krm salt
½-1 banan (ca 100 g)
valfri topping (jag hade 40 g vaniljkvarg utan socker och 8 g cashewnötter) *

Totalt blir det 4P/port för gröten och 1P/port för toppingen.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 268 kcal/port för gröten och ca 72 kcal/port för toppingen.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat):
THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *