Kokt falukorv & pepparrotssås

Klassiker!

4 port.

400 g falukorv
½ gul lök
1 lagerbld
4 st pepparkorn
½ tsk salt

Pepparrotssås
2 msk smör
2½-3 msk vetemjöl
4-5 dl grädde
½ tsk salt
vitpeppar
2-3 msk riven pepparrot

Skär korven i skivor. 
Lägg den i en rymlig kastrull. 
Häll på vatten så det täcker korven. 
Tillsätt lök, lagerblad, pepparkorn och salt och låt korven sjuda under lock i ca 10 min.

Smält matfettet i en kastrull på svag värme. 
Tillsätt mjölet och rör runt med visp.
Häll i mjölken och rör hela tiden tills såsen kokat upp.
Koka såsen i ca 3-5 min på svag värme.
Rör hela tiden.
Smaksätt med salt, peppar och pepparrot. 
Servera med kokt potatis.

Viktväktarna Flex

400 g falukorv, middagskorv 9% (21 SP)
½ gul lök
1 lagerbld
4 st pepparkorn
½ tsk salt
2 msk Culiness (7 SP)
2½ msk vetemjöl (2 SP)
2½ dl gräddmjölk (10 SP)
2 dl vatten
½ tsk salt
vitpeppar
2-3 msk riven pepparrot

Totalt blir det 10 SP/port. Lägg till SP för potatis.

4 thoughts on “Kokt falukorv & pepparrotssås

  1. Åh herre så gott det såg ut. Det var alldeles för länge sen med korv och pepparrotssås. Måste skrivas upp på matsedel inför kommande vecka. Tack för tipset. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *