Klassiker!
4 port.
400 g falukorv
½ gul lök
1 lagerbld
4 st pepparkorn
½ tsk salt
Pepparrotssås
2 msk smör
2½-3 msk vetemjöl
4-5 dl grädde
½ tsk salt
vitpeppar
2-3 msk riven pepparrot
Skär korven i skivor.
Lägg den i en rymlig kastrull.
Häll på vatten så det täcker korven.
Tillsätt lök, lagerblad, pepparkorn och salt och låt korven sjuda under lock i ca 10 min.
Smält matfettet i en kastrull på svag värme.
Tillsätt mjölet och rör runt med visp.
Häll i mjölken och rör hela tiden tills såsen kokat upp.
Koka såsen i ca 3-5 min på svag värme.
Rör hela tiden.
Smaksätt med salt, peppar och pepparrot.
Servera med kokt potatis.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
400 g falukorv, middagskorv 9% (21 SP)
½ gul lök
1 lagerbld
4 st pepparkorn
½ tsk salt
2 msk Culiness (7 SP)
2½ msk vetemjöl (2 SP)
2½ dl gräddmjölk (10 SP)
2 dl vatten
½ tsk salt
vitpeppar
2-3 msk riven pepparrot
Totalt blir det 10 SP/port. Lägg till SP för potatis.



Åh herre så gott det såg ut. Det var alldeles för länge sen med korv och pepparrotssås. Måste skrivas upp på matsedel inför kommande vecka. Tack för tipset. 🙂
Varsågod! Det är ju så gott med gamla klassiker 🙂
Det här blir dagens lunch. Passar bra nu på höstkanten
Verkligen!