Klassiker!
4 port.
400 g falukorv
½ gul lök
1 lagerbld
4 st pepparkorn
½ tsk salt
Pepparrotssås
2 msk smör
2½-3 msk vetemjöl
4-5 dl grädde
½ tsk salt
vitpeppar
2-3 msk riven pepparrot
Skär korven i skivor.
Lägg den i en rymlig kastrull.
Häll på vatten så det täcker korven.
Tillsätt lök, lagerblad, pepparkorn och salt och låt korven sjuda under lock i ca 10 min.
Smält matfettet i en kastrull på svag värme.
Tillsätt mjölet och rör runt med visp.
Häll i mjölken och rör hela tiden tills såsen kokat upp.
Koka såsen i ca 3-5 min på svag värme.
Rör hela tiden.
Smaksätt med salt, peppar och pepparrot.
Servera med kokt potatis.

Viktväktarna Points
400 g falukorv, Maträtt *
½ gul lök
1 lagerbld
4 st pepparkorn
½ tsk salt
2 msk Culiness *
2½ msk vetemjöl *
1½ dl matlagningsgrädde 13% *
3 dl vatten
½ tsk salt
vitpeppar
2-3 msk riven pepparrot
Totalt blir det 8P/port. Lägg till points för potatis.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 255 kcal/port exkl tillbehör.



Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Åh herre så gott det såg ut. Det var alldeles för länge sen med korv och pepparrotssås. Måste skrivas upp på matsedel inför kommande vecka. Tack för tipset. 🙂
Varsågod! Det är ju så gott med gamla klassiker 🙂
Det här blir dagens lunch. Passar bra nu på höstkanten
Verkligen!
En redig klassiker och så gott🤟
Visst är det 😊
Grädde eller mjölk? Eller grädde och vatten?
Står grädde i receptet, i beskrivningen att man ska ha i mjölken och i VV beräkningen grädde och vatten?
I originalreceptet är det bara grädde och i det Viktväktarvänliga alternativet så är det matlagningsgrädde 13%/vatten som pointsen är beräknat på, men vill man använda andra mejeriprodukter går det också bra.
Mjölk eller grädde? Eller grädde och vatten?