Ost- & broccolisoppa

En av dom godaste sopporna som finns, en familjefavorit! Här föredrar vi att mixa soppan slät, men det kan man ju göra som man vill 🥰 Servera med ett smarrigt bröd!

6 port.

1 gul lök, hackad
smör
2 vitlöksklyftor, finhackade
2¼ dl mjölk
2¼ dl grädde
6½ dl hönsbuljong
½ dl majsstärkelse, utrört i lite vatten
¼ tsk muskotkrydda
2 lagerblad
2 morötter, hackade
1 l broccoli, nykokt om fryst, annars färsk
6 dl cheddarost, riven
salt
peppar

Börja med att smälta smöret i en stor kastrull.
Fräs sedan lök och vitlök i smöret, tills löken mjuknat utan att den tar färg.
Tillsätt mjölk, grädde, hönsbuljong och majsstärkelse.
Rör om och låt koka upp på medelhög värme tills soppan tjocknar.
Krydda med muskotkryddan och lägg i lagerbladen.
Tillsätt morotshacket samt broccoli.
Låt koka ihop till en lagom tjock konsistens.
Plocka upp lagerbladen och tillsätt sedan all ost.
Låt soppan sjuda på medelhög värme en stund.
Smaka av med salt och peppar.

Servera soppan ihop med ett gott bröd.

Viktväktarna PersonligaPoints

1 gul lök, hackad
smör (lägg till PP för så mycket du använder)
2 vitlöksklyftor, finhackade
1½ dl mjölk 3% *
1½ dl matlagningsgrädde 13% *
8 dl hönsbuljong (vatten+buljongtärning) *
½ dl majsstärkelse, utrört i lite vatten *
¼ tsk muskotkrydda
2 lagerblad
2 morötter, hackade
1 l broccoli, nykokt om fryst, annars färsk
6 dl ost 10%, riven *
salt
peppar efter smak

Totalt blir det 5 PP/port exkl tillsatt matfett och ev bröd.

* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program för den mängden i receptet

Kcal: ca 203 kcal/port exkl tillsatt matfett och bröd.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.