Ost- & broccolisoppa

6 port.

1 gul lök, hackad
smör
2 vitlöksklyftor, finhackade
2¼ dl mjölk
2¼ dl grädde
6½ dl hönsbuljong
½ dl majsstärkelse, utrört i lite vatten
¼ tsk muskotkrydda
2 lagerblad
2 morötter, hackade
1 l broccoli, nykokt om fryst, annars färsk
6 dl cheddarost, riven
salt
peppar efter smak

Börja med att smälta smöret i en stor kastrull.
Fräs sedan lök och vitlök i smöret, tills löken mjuknat utan att den tar färg.
Tillsätt mjölk, grädde, hönsbuljong och majsstärkelse.
Rör om och låt koka upp på medelhög värme tills soppan tjocknar.
Krydda med muskotkryddan och lägg i lagerbladen.
Tillsätt morotshacket samt broccoli.
Låt koka ihop till en lagom tjock konsistens.
Plocka upp lagerbladen och tillsätt sedan all ost.
Låt soppan sjuda på medelhög värme en stund.
Smaka av med salt och peppar.

Servera soppan ihop med ett gott bröd.

Viktväktarna Flex

1 gul lök, hackad
smör (lägg till SP för så mycket du använder)
2 vitlöksklyftor, finhackade
1½ dl mjölk 3% (4 SP)
1½ dl grädde 15% (12 SP)
8 dl hönsbuljong
½ dl majsstärkelse, utrört i lite vatten (3 SP)
¼ tsk muskotkrydda
2 lagerblad
2 morötter, hackade
1 l broccoli, nykokt om fryst, annars färsk
6 dl ost 10%, riven (10 SP)
salt
peppar efter smak

Totalt blir det 5 SP/port. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *