Cornflakespanerad torsk & remouladsås

Fortsätter att utveckla recept som redan finns på bloggen istället för att komma på nya, detta gjorde jag första gången 2016. Fisk är inte min starka sida, men torsk äter jag gärna, lax går bort helt.

4 port.

600 g torsk
3-4 dl cornflakes
2 ägg
salt
peppar
smör

Remouladsås
2 msk finhackad smörgåsgurka
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
1 msk pressad citron
1 tsk dijonsenap
3 krm salt
1 krm vitpeppar
½ tsk gurkmeja

Hacka smörgåsgurkan fint.
Mät upp majonnäs, crème fraiche, pressad citron, dijonsenap, salt, vitpeppar, gurkmeja och den hackade smörgåsgurkan i en skål.
Rör till en jämn smet.
Låt stå i kylskåp minst en timme före servering.

Krama sönder cornflakes lätt till grova smulor.
Vispa sönder äggen.
Krydda fisken med salt och peppar.
Vänd fiskbitarna i äggvispet och sedan i cornflakes.
Stek fisken i matfettet på svag värme i ca 5 min på varje sida.

Servera fisken och såsen med potatismos eller kokt potatis och lite gröna ärtor eller majs.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

600 g torsk
3-4 dl cornflakes (5-7 SP)
2 ägg
salt
peppar
smör (lägg till SP för mängden du använder)
2 msk finhackad smörgåsgurka
1 dl majonnäs lätt (11 SP)
1 dl Salakis/Larsa yoghurt 0%
1 msk pressad citron
1 tsk dijonsenap
3 krm salt
1 krm vitpeppar
½ tsk gurkmeja

Totalt blir det ca 4-5 SP/port. Lägg till SP för potatis.

TIPS! Stek fisken i ugnen istället så kan du minska mängden matfett.

Följ mig gärna på Instagram för mer mat/bakinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

2 thoughts on “Cornflakespanerad torsk & remouladsås

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *