Cornflakespanerad torsk & remouladsås

4 port.

600 g torsk
3-4 dl cornflakes
2 ägg
salt
peppar
smör

Tina torsken.
Krama sönder cornflakes lätt till grova smulor.
Vispa sönder äggen.
Krydda fisken med salt och peppar.
Vänd fiskbitarna i äggvispet och sedan i cornflakes.
Stek fisken i matfettet på svag värme i ca 5 minuter på varje sida.

Remouladsås

2 msk finhackad smörgåsgurka
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
1 msk pressad citron
1 tsk dijonsenap
3 krm salt
1 krm vitpeppar
½ tsk gurkmeja

Hacka smörgåsgurkan fint.
Mät upp alla ingredienser: majonnäs, crème fraiche, pressad citron, dijonsenap, salt, vitpeppar, gurkmeja och den hackade smörgåsgurkan i en skål.
Rör till en jämn smet.
Låt stå i kylskåp minst en timme före servering.

Servera fisken och såsen med potatismos eller kokt potatis och lite gröna ärtor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *