Het färs- & vitkålspanna

Enkel, nyttig och mättande rätt.

4 port.

600 g färs
500 g vitkål
2 gula lökar
4 morötter
4 vitlöksklytor
2 tsk sambal oelek
2 msk soja
ev. salt/peppar

Strimla vitkålen och skala morötterna och skär dom i tunna strimlor.
Skala och skiva löken.
Stek färsen i lite matfett tills den är nästan helt klar.
Tillsätt vitkålen, morötterna, löken och vitlöken och låt det få steka med tills det mjuknar.
Smaksätt färs- vitkålsröran med sambal oelek och soja.
Krydda med salt och peppar om det behövs.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

600 g nötfärs 10% (30 SP)
500 g vitkål
2 gula lökar
4 morötter
4 vitlöksklytor
2 tsk sambal oelek
2 msk soja
ev. salt/peppar

Totalt blir det 8 SP/port. Lägg till SP för den mängd matfett du använder. Servera gärna rätten med mer grönsaker på sidan av.

4 thoughts on “Het färs- & vitkålspanna

  1. Låter mycket gott och nyttigt ut med dessa resept. Jag är allätare, men vill nog helst konsentrera mig på hälsokost med mycket grönsaker. Jag har en hel del fina resept att prova🌝 spännande. //Susanne B

    1. Har själv lärt mig sen jag blev viktväktare att äta mer grönsaker, förr åt jag aldrig svamp, broccoli, blomkål eller vitkål. Kommer att testa mig fram till mer rätter med mer grönsaker, måste bara vänja barnen vid det först, det är dom som oftast avgör vad vi äter.
      Tack för att du skrev en rad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.