Nu såhär på hösten (och även vintern och tidig vår) tycker jag det är gott med soppa till middag nån gång i veckan, gärna med något gott hembakat bröd till.
4 port.
1 gul lök
1 msk vetemjöl
7 dl kycklingbuljong
5 dl mjölk
1½ dl makaroner
300 g kokt/rökt strimlad skinka
200 g riven ost, gärna lagrad
1-2 tsk italiensk salladskrydda
salt
vitpeppar
Strimla löken och fräs den mjuk i en stor kastrull i lite matfett.
Pudra över mjölet och häll på buljongen och mjölken.
Låt koka upp och tillsätt makaronerna.
Koka enl. anvisning på pastaförpackningen.
När pastan är färdigkokt, ta av från värmen och tillsätt skinka och ost.
Rör om tills osten smält.
Smaka av med salladskrydda, salt och peppar.
Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
1 gul lök
1 msk vetemjöl (1 SP)
7 dl kycklingbuljong
5 dl mjölk 3% (13 SP)
1½ dl makaroner, okokta (10 SP)
300 g kokt/rökt strimlad skinka (6 SP)
200 g riven ost 10%, gärna lagrad (11 SP)
1-2 tsk italiensk salladskrydda
salt
vitpeppar
Totalt blir det 1o SP/port. Lägg till SP för den mängd matfett du tillsätter vid stekningen av löken.
Vet du hur mycket kalorier det är i soppan? Ser att det står i smartpoints 🙂 mvh
Hej! Nej tyvärr, räknar inte kalorier 🍃