Ost- & skinksoppa

Nu såhär på hösten (och även vintern och tidig vår) tycker jag det är gott med soppa till middag nån gång i veckan, gärna med något gott hembakat bröd till.

4 port.

1 gul lök
1 msk vetemjöl
7 dl kycklingbuljong
5 dl mjölk
1½ dl makaroner
300 g kokt/rökt strimlad skinka
200 g riven ost, gärna lagrad
1-2 tsk italiensk salladskrydda
salt
vitpeppar

Strimla löken och fräs den mjuk i en stor kastrull i lite matfett. 
Pudra över mjölet och häll på buljongen och mjölken. 
Låt koka upp och tillsätt makaronerna.
Koka enl. anvisning på pastaförpackningen.
När pastan är färdigkokt, ta av från värmen och tillsätt skinka och ost. 
Rör om tills osten smält. 
Smaka av med salladskrydda, salt och peppar.

Viktväktarna Flex

1 gul lök
1 msk vetemjöl (1 SP)
7 dl kycklingbuljong
5 dl mjölk 3% (13 SP)
1½ dl makaroner, okokta (10 SP)
300 g kokt/rökt strimlad skinka (6 SP)
200 g riven ost 10%, gärna lagrad (11 SP)
1-2 tsk italiensk salladskrydda
salt
vitpeppar

Totalt blir det 1o SP/port. Lägg till SP för den mängd matfett du tillsätter vid stekningen av löken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *