Het färs- & vitkålspanna

Enkel, hälsosam och mättande rätt.

4 port.

600 g färs
500 g vitkål
2 gula lökar
4 morötter
4 vitlöksklytor
2 tsk sambal oelek
2 msk soja
ev. salt/peppar

Strimla vitkålen och skala morötterna och skär dom i tunna strimlor.
Skala och skiva löken.
Stek färsen i lite matfett tills den är nästan helt klar.
Tillsätt vitkålen, morötterna, löken och vitlöken och låt det få steka med tills det mjuknar.
Smaksätt färs- vitkålsröran med sambal oelek och soja.
Krydda med salt och peppar om det behövs.

Servera rätten alternativt med ris, räkna då med att receptet räcker till ca 6-8 port istället.

Viktväktarna Points

600 g nötfärs 5% *
500 g vitkål
2 gula lökar
4 morötter
4 vitlöksklytor
2 tsk sambal oelek
2 msk kinesisk soja
ev. salt/peppar

Totalt blir det 4P/port. Lägg till points för den mängd matfett du använder. Servera rätten alternativt med ris, räkna då med att receptet räcker till ca 6-8 port istället.

TIPS! Byt nötfärsen mot quornfärs så blir det 0P/port exkl det tillsatta matfettet.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 293 kcal/port exkl tillsatt matfett vid 4 port, vid 6-8 port blir det ca 147-196 kcal/port.

4 reaktioner till “Het färs- & vitkålspanna”

  1. Låter mycket gott och nyttigt ut med dessa resept. Jag är allätare, men vill nog helst konsentrera mig på hälsokost med mycket grönsaker. Jag har en hel del fina resept att prova🌝 spännande. //Susanne B

    1. Har själv lärt mig sen jag blev viktväktare att äta mer grönsaker, förr åt jag aldrig svamp, broccoli, blomkål eller vitkål. Kommer att testa mig fram till mer rätter med mer grönsaker, måste bara vänja barnen vid det först, det är dom som oftast avgör vad vi äter.
      Tack för att du skrev en rad!

Lämna ett svar till Therése Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *