Midsommardagens grillmiddag!
6 port.
6 st kycklingfiléer
1 dl sweet chilisås
¼ tsk japansk soja
4 st pressade vitlöksklyftor
1 dl mild lättyoghurt
Blanda ihop yoghurt, sweet chilisås, soja och vitlök.
Jag brukar dela varje filé i två filéer så blir det lättare att tillaga kycklingen.
Blanda kycklingen i såsen och marinera i kylen minst fyra timmar.
Stek i ugn eller grilla kycklingen när den marinerat klart.
Sås
3 dl Larsa grekisk yoghurt
1 dl sweet chilisås
salt
peppar
Blanda ihop ingredienserna till den kalla såsen och låt den stå och dra i kylskåpet.
Servera kycklingen och den kalla såsen med ugnsstekt potatis, valfria grönsaker och kanske ett vitlöksbröd.

Viktväktarna PersonligaPoints
6 st kycklingfiléer
1 dl sweet chilisås *
¼ tsk japansk soja
4 st pressade vitlöksklyftor
1 dl mild lättyoghurt 0.5%
Sås
3 dl Larsa grekisk yoghurt 0%
1 dl sweet chilisås *
salt
peppar
Jag skulle dock bara räkna med halva mängden marinad i PP eftersom man inte får med sig hela marinaden vid grillningen. Så totalt blir det 3 PP/port plus ev PP för potatisen.
* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program enligt mängden i receptet
Kcal: ca 210 kcal/port (räknat på hälften av totala mängden marinad) exkl tillbehör och grönsaker.


