Yoghurtmarinerad kyckling med sweet chili

Midsommardagens grillmiddag!

6 port.

6 st kycklingfiléer
1 dl sweet chilisås
¼ tsk japansk soja
4 st pressade vitlöksklyftor
1 dl mild lättyoghurt

Blanda ihop yoghurt, sweet chilisås, soja och vitlök.
Jag brukar dela varje filé i två filéer så blir det lättare att tillaga kycklingen.
Blanda kycklingen i såsen och marinera i kylen minst fyra timmar.
Stek i ugn eller grilla kycklingen när den marinerat klart.

Sås
3 dl Larsa grekisk yoghurt
1 dl sweet chilisås
salt
peppar

Blanda ihop ingredienserna till den kalla såsen och låt den stå och dra i kylskåpet.

Servera kycklingen och den kalla såsen med ugnsstekt potatis, valfria grönsaker och kanske ett vitlöksbröd.

Viktväktarna Flex

6 st kycklingfiléer
1 dl sweet chilisås (11 SP)
¼ tsk japansk soja
4 st pressade vitlöksklyftor
1 dl mild lättyoghurt
Sås
3 dl Larsa grekisk yoghurt
1 dl sweet chilisås (11 SP)
salt
peppar

Jag skulle dock bara räkna med halva mängden marinad i SP eftersom man inte får med sig hela marinaden vid grillningen. Så totalt blir det 3 SP/port plus SP för potatisen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *