Köttfärssås med vitkål

Trött deluxe idag. Ska ändå försöka hinna med lite hemma då sambon farit iväg på jobb i Mönsterås fram till torsdag. Lär inte ha några problem att somna ikväll! Imorgon är det vägdag i 12 veckorsutmaningen som jag är med i på Instagram, tror dock att midsommarhelgen kommer att ge spår efter sig denna gång då vi både åt och drack en massa gott. Men men bara att kämpa vidare. Går framåt med löpningen i alla fall som jag börjat med istället för att bara köra power walks. Känns så grymt! Målet just nu är att kunna springa ca 5 km utan att promenera innan min semester är slut v. 32.

Den här varianten av köttfärssås måste ni testa, gick hem hos alla i familjen! Helt chockad av att alla åt utan att peta i maten då det var en del vitkål och lök.

6 port.

500 g pasta
1-2 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
300 g vitkål
750 g köttfärs
olja till stekning
4½ msk japansk soja
4½ msk balsamvinäger
¾ msk strösocker
3 msk chilisås
3 dl vatten

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Skala och hacka löken.
Skala vitlöken.
Strimla vitkålen.
Stek lök och färs i olja tills den börjar ta färg.
Lägg upp på fat och fräs sen vitkålen i stekpannan.
Blanda färsen och vitkålen i en gryta.
Krydda med soja, balsamvinäger, socker, chilisås och vatten.
Sjud ca 10 min under lock.

Servera med riven parmesan och valfria grönsaker.

Viktväktarna Flex

600 g pasta, kokt (25 SP)
1-2 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
300 g vitkål
750 g nötfärs 5% (16 SP)
olja till stekning (lägg till SP för så mycket du använder)
4½ msk japansk soja
4½ msk balsamvinäger
¾ msk strösocker (3 SP)
3 msk chilisås (2 SP)
3 dl vatten

Totalt blir det 8 SP/port.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *