En variant av den populära skagencheesecaken men smaksatt med kyckling och soltorkad tomat. Testade att göra denna som förrätt till midsommar. Blev riktigt god!
12-24 bitar
Botten
6-8 skivor kavring
75 g rumstempererat smör
Cheesecakesmet
300 g grillad kyckling, Ica tunna skivor
4 dl Larsas grekiska yoghurt
1 dl majonnäs
125 g färskost med soltorkad tomat
5 soltorkade tomater
persilja
4 st gelatinblad
Garnering
physalis
Mixa smör och kavring till en smulig massa.
Tryck ut det i en form med löstagbar botten, klädd med fastklämt bakplåtspapper i botten.
Ställ kallt.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min.
Mixa kycklingskivorna och soltorkade tomater i mixer/matberedare.
Blanda dem med den grekiska yoghurten, majonnäsen och färskosten.
Blanda ner finhackad persilja.
Krama ur gelatinbladen ordentligt.
Värm försiktigt i en kastrull på lägsta värmen på plattan tills dom smält ner, rör hela tiden.
Häll ner detta i cheesecakeblandningen och blanda ordentligt.
Häll över smeten i formen och täck med plastfolie.
Låt stå i kylen minst 5 timmar, gärna över natten.
Garnera cheesecaken innan servering med physalis och dela i portionsbitar.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
Botten
7 skivor kavring (16 SP)
75 g rumstempererat smör (28 SP)
Cheesecakesmet
300 g grillad kyckling, Ica tunna skivor
4 dl Larsas grekiska yoghurt
1 dl lättmajonnäs (11 SP)
125 g färskost med soltorkad tomat (16 SP)
5 soltorkade tomater, avrunna (5 SP)
persilja
4 st gelatinblad
Garnering
physalis
Totalt för hela cheesecaken blir det 76 SP, dela den i 12 bitar så blir det 6 SP/port, 18 bitar 4 SP/port och 24 bitar 3 SP/port.

