Idag är det vinets dag 🥂 Förra helgen testade vi detta receptet, var nog bland det godaste jag ätit på länge! Så det tycker jag ni ska testa nån gång.
Hoppas ni får en trevlig helg, själv ska jag jobba både lör och sön, men det ser jag faktiskt fram emot då jag och en kollega ska börja bygga om en avdelning så att den blir trevligare för våra kunder👌
6 port.
olivolja
4 kycklingfiléer
1 pkt bacon, strimlad
2 vitlöksklyftor, pressade
1 stor lök, skivad
250 g svamp, bitar
2 färska timjankvistar
4 dl vitt vin
2½ dl grädde
salt
svartpeppar
torkad timjan
ev. maizena
Placera en stor kastrull/panna på hög värme på spisen och tillsätt olivolja.
Bryn på alla sidor tills filéerna har en gyllene färg.
Ta bort kycklingen och lägg åt sidan på en tallrik.
Sänk värmen något och tillsätt bacon och stek tills blivit krispigt.
Tillsätt vitlök och lök och stek i ett par minuter.
Tillsätt svampen och stek i ytterligare ett par minuter.
Lägg tillbaka kycklingen i grytan tillsammans med timjan och häll i det vita vinet.
Koka upp och låt sjuda på låg värme i 25-30 min, späd med vatten om det behövs så att det inte kokar torrt.
Rör grädden ner grädden, tillsätt en rejäl nypa salt, svartpeppar och timjan och låt sjuda i ytterligare 10 min eller tills såsen är har blivit lite tjockare, ev red av såsen med lite maizena.
Servera med ris eller ugnsstekt potatis och valfria grönsaker.
Viktväktarna Points
olivolja (lägg till points för mängden du använder)
600 g kycklingfiléer
7 skivor bacon, strimlad/avrunnen *
2 vitlöksklyftor, pressade
1 stor lök, skivad
250 g svamp, bitar
2 färska timjankvistar
4 dl vitt matlagningsvin *
1½ dl matlagningsgrädde 13% *
1 dl vatten
salt
svartpeppar
torkad timjan
2 msk maizena *
Totalt blir det 4P/port. Lägg till points för tillbehör.
TIPS! Byt ut baconet mot kycklingbacon* så blir det istället 3P/port.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Följ mig gärna på Instagram för mer mat/bakinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK