Dovhjortsburgare med bacon

Har turen att ha en pappa som jagar vilket ibland blir en liten påfyllning av vilt kött i frysen. Denna gång fick vi ett par paket med dovhjortsfärs. Första testet blev hamburgare med bacon och västerbottensost. Lite dyrt i poäng för en Viktväktare, men man äter ju inte hamburgare varje dag så nån gång ibland får man lyxa till det lite!

Ha en fantastisk fin helg!

6 port.

600 g dovhjortsfärs
½ förp bacon
2 msk valfri grillkrydda
2 msk viltfond

grillsås Hickory, Ica
sallad
tomat
lök
västernottensost
briochebröd

Blanda färsen med strimlat bacon, grillkrydda och fonden.
Gör sex stycken biffar av smeten som du plattar till, använd gärna en hamburgerpress.
Stek/grilla dem.

Dressa din hamburgare med valfria tillbehör, vi hade det som står ovan.
Servera med pommes och valfri dipsås/ketchup.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

600 g dovhjortsfärs (17 SP)
½ förp bacon (9 SP)
2 msk valfri grillkrydda
2 msk viltfond
6 msk grillsås Hickory, Ica (18 SP)
sallad
tomat
lök
6 skivor västernottensost (14 SP)
6 st briochebröd
(32 SP)

Totalt blir det 15 SP/hamburgare. Lägg till SP för pommes och ev dip.

Följ mig gärna på Instagram för mer mat/bakinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *