Kikärtsgryta med curry

Första gången för mig jag tillagar något med kikärtor (förutom när jag testade att baka bönbrödet då). Blev positivt överraskad till att det faktiskt var riktigt gott. Så våga att PROVA nya råvaror och nya smaker, man vet inte vad man går miste om om man inte testar. Denna rätt fick bli hälften av mina lunchlådor denna vecka, billigt och mättande ihop med en sallad.

Inspo till detta recept hittade jag hos Victorias provkök (också en Örebrobloggare).

4 port.

2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
olivolja
½ lime
½-1 msk red curry pasta
4 dl kokosmjölk
400 g kokta kikärtor
några droppar soja
1 msk tomatpuré
en näve körsbärstomater
basilika (färsk eller torkad)
½-1 tsk malen ingefära

Hacka lök och vitlök.
Fräs gul lök i olivolja i en gryta, tillsätt vitlök och fräs ytterligare.
Tillsätt red curry pasta (lite i taget och smaka av efter hand).
Pressa i limejuice, börja med ½ lime och tillsätt eventuellt mer på slutet.
Häll i kokosmjölken och låt det koka ihop några minuter.
Tillsätt kikärtorna, lite soja och delade körsbärstomater.
Smaka av med ingefära och basilika.
Låt puttra ihop en liten stund.
Servera sedan med ris eller annat gryn.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
olivolja (lägg till SP för mängden du använder)
½ lime
½-1 msk red curry pasta
2+2 dl kokosmjölk lätt/vatten (8 SP)
400 g kokta kikärtor
några droppar soja
1 msk tomatpuré
en näve körsbärstomater
basilika (färsk eller torkad)
½-1 tsk malen ingefära
1 msk maizena (1 SP)

Totalt blir det 2 SP/port. Lägg till SP för ris eller annat tillbehör.

Följ mig gärna på Instagram för mer mat/bakinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *