Vildsvinsgryta med svamp

Smarrig köttgryta med smak av kantarell!

6 port.

800 g vildsvinskött/nötkött
1 stor gul lök
2-4 vitlöksklyftor
2 köttbuljongtärningar
vatten
225 g svamp (kantareller/champinjoner)
150 g färskost kantarell
3-4 dl grädde
1 msk kantarellfond
en skvätt soja
ev. redning
gräslök

Skär/strimla köttet i bitar och stek hastigt i en het panna med matfett, lägg över i en gryta.
Fräs hackad lök och vitlök på låg värme och tillsätt i grytan.
Häll på vatten så det precis täcker köttet och tillsätt buljongtärningarna.
Låt det koka upp och sedan stå och småkoka i ca 1½ tim tills köttet känns mört.
Tillsätt färskost, grädde, kantarellfond och soja.
Låt grytan koka ihop, tillsätt ev redning om man vill ha tjockare sås.
Dela champinjonerna och fräs först i torr panna och tillsätt lite smör i slutet och tillsätt i grytan strax innan servering.
Strö över lite gräslök och servera med en valfri potatisrätt.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

800 g vildsvinskött/nötkött (8 SP)
1 stor gul lök
2-4 vitlöksklyftor
2 köttbuljongtärningar
vatten
225 g svamp (kantareller/champinjoner)
150 g färskost kantarell (19 SP)
1½ dl matlagningsgrädde 13% (11 SP)
1 msk kantarellfond
en skvätt soja
ev. redning (lägg till SP för den mängs du tillsätter)
gräslök

Totalt blir det 6 SP/port. Lägg till SP för tillsatt matfett och för potatis.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *