Vilda kotletter med enbär- & timjanssås

Ännu en dag som gick snabbt. Vill mer än vad man hinner, bara att ta en sak i taget och göra sitt bästa.

Hur gott är det inte med potatis, kött och en massa sås?? Snubbla över detta recept från Ica (älskar deras receptsida) när jag leta inspiration till mina fläskkotletter. Gillades av hela familjen! Första gången jag testar brysselkål, men det var inget hit. Så det blir inga fler gånger!

4 port.

4 fläskkotletter
salt
peppar

1½ msk smör
1½ msk vetemjöl
2½ dl vatten
1 dl grädde
½ köttbuljongtärning
1 krm timjan
salt
peppar
2 msk svartvinbärsgelé
2 msk crème fraiche
1 msk krossade enbär

250 g fryst brysselkål
svartvinbärsgelé

Fräs smöret och mjöl till såsen i en kastrull.
Späd med vatten och smula ner buljongtärningen.
Koka upp såsen, rör den slät och späd sedan med grädden lite i taget.
Tillsätt timjan och smaka av såsen med salt och peppar.
Koka sakta i 5-10 minuter tills den är lagom tjock.

Koka brysselkålen så som anges på förpackningen.
Smaka av såsen med vinbärsgelé, crème fraiche och hälften av enbären.

Krydda kotletterna med salt och peppar.
Stek dem i ca 3 minuter på var sida.
Servera kotletterna med nykokt potatis, brysselkål, gelé och slå såsen över.
Strö resten av enbären över vid serveringen.

Viktväktarna PersonligaPoints

4 fläskkotletter, utan fett *
salt
peppar
1½ msk smör *
1½ msk vetemjöl *
2½ dl vatten
1 dl matlagningsgrädde 13% *
½ köttbuljongtärning *
1 krm timjan
salt
peppar
2 msk svartvinbärsgelé *
2 msk crème fraiche 8% *
1 msk krossade enbär
250 g fryst brysselkål
(svartvinbärsgelé)

Totalt blir det 8 PP/port, lägg ev till PP för matfett vid stekning av kött plus PP för tillbehören.

* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program för den mängden i receptet

Kcal: ca 276 kcal/port exkl tillsatt stekfett och tillbehör.

2 thoughts on “Vilda kotletter med enbär- & timjanssås

  1. Om du skulle testa brysselkål igen kan jag rekommendera att ugnsrosta dem med olja och flingsalt alternativt steka dem istället för att koka – det är såååå otroligt mycket godare! Kokt brysselkål smakar inte ens i närheten lika bra som ugnsrostad eller stekt enligt mitt tycke.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.