Pannkaksmuffins

Alternativ till den klassiska ugnspannkakan, gillas av barnen!

12 st

2 dl vetemjöl
2 msk strösocker
0,5 tsk bakpulver
1 krm salt
0,5 tsk vaniljsocker
4 dl mjölk (helst 3 % fetthalt)
3 ägg

Sätt ugnen på 225°C.
Blanda mjöl, socker, bakpulver, salt och vaniljsocker i en bunke.
Rör i mjölken och därefter äggen.
Vispa till en jämn pannkakssmet.
Smörj muffinsformen med olja och fyll formarna med smeten så att det är 1/3 kvar till kanten.
Grädda mitt i ugnen 12–15 minuter, tills alla muffins är gyllenbruna och har ”lyft”.
Servera med vispad grädde och sylt.

Viktväktarna Flex

2 dl vetemjöl (12 SP)
2 msk strösocker (7 SP)
½ tsk bakpulver
1 krm salt
1 krm vaniljpulver
4 dl mjölk (helst 3 % fetthalt) (11 SP)
3 ägg

Totalt blir det 2 SP för en och 5 SP för två st. Lägg ev till SP för oljan till formen. Servera med kvarg och bär.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *