Pannkaksmuffins

Alternativ till den klassiska ugnspannkakan, gillas av barnen!

12 st

2 dl vetemjöl
2 msk strösocker
0,5 tsk bakpulver
1 krm salt
0,5 tsk vaniljsocker
4 dl mjölk (helst 3 % fetthalt)
3 ägg

Sätt ugnen på 225°C.
Blanda mjöl, socker, bakpulver, salt och vaniljsocker i en bunke.
Rör i mjölken och därefter äggen.
Vispa till en jämn pannkakssmet.
Smörj muffinsformen med olja och fyll formarna med smeten så att det är 1/3 kvar till kanten.
Grädda mitt i ugnen 12–15 minuter, tills alla muffins är gyllenbruna och har ”lyft”.
Servera med vispad grädde och sylt.

Viktväktarna PersonligaPoints

2 dl vetemjöl *
2 msk sötströ
½ tsk bakpulver
1 krm salt
1 krm vaniljpulver
4 dl mjölk 1,5% *
3 ägg

Totalt blir det 2 PP för en och 3 PP för två st. Lägg ev till PP för oljan till formen. Servera med kvarg och bär, lägg ev till PP för tillbehör.

* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program för den mängden i receptet

Kcal: ca 71 kcal/st exkl tillsatt matfett till formen och tillbehören.

2 thoughts on “Pannkaksmuffins

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.