Vild köttfärssås

En lite annorlunda smaksättning på den klassiska köttfärssåsen.

4 port.

500 g färs
1 gul lök
1 klyfta vitlök
1 msk vetemjöl
1 svampbuljongtärning
3 dl vatten
2½ dl grädde
½ tsk timjan
¼ tsk rosépeppar
1 msk messmör
½ msk ketchup
salt
peppar

Bryn köttfärsen i en stekpanna med smör.
Finhacka löken och tillsätt den och en pressad vitlöksklyfta i färsen.
Sänk värmen något och låt löken bryna tills den börjar bli genomskinlig.
Mortla rosépepparkornen.
Strö över vetemjölet över färsen och blanda, tillsätt sedan buljongtärningen och vattnet.
Låt koka upp och häll sedan i grädden, kryddor, messmör och ketchup.
Låt köttfärssåsen stå och småputtra medans pastan kokar och smaka sedan av med lite peppar och salt.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

500 g nötfärs 5% (11 SP)
1 gul lök
1 klyfta vitlök
1 msk vetemjöl (1 SP)
1 svampbuljongtärning
3 dl vatten
2½ dl gräddmjölk 6% (10 SP)
½ tsk timjan
¼ tsk rosépeppar
1 msk messmör 5% (2 SP)
½ msk ketchup
salt
peppar

Totalt blir det 6 SP/port, lägg till SP för tillsatt matfett och SP för den mängd pasta du använder.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *