Filégryta med bacon & sambal oelek
4 port.
600 g fläskfilé
piffi allkrydda
2 pkt bacon
1 rödlök
2 dl crème fraiche
4 dl matlagningsgrädde
½ köttbuljongtärning
3 msk soja
2 tsk tomatpuré
1½ tsk sambal oelek
salt
svartpeppar
maizena
Skär filén i 1½ cm tjocka skivor.
Låt köttet få bryna i en panna, krydda med piffi allkrydda.
Lägg köttet åt sidan när det är klart.
Skär baconet i smala bitar och hacka rödlöken smått.
Fräs bacon i en stekpanna och sen löken i baconfettet.
Häll i crème fraiche, grädde, köttbuljongtärning, soja, tomatpuré och
sambal oelek bland bacon och lök.
Strö lite maizena över och rör om.
Lägg i köttet och krydda.
Låt småputtra en stund.
Servera med ris och en sallad.
600 g fläskfilé
piffi allkrydda
2 pkt bacon
1 rödlök
2 dl crème fraiche
4 dl matlagningsgrädde
½ köttbuljongtärning
3 msk soja
2 tsk tomatpuré
1½ tsk sambal oelek
salt
svartpeppar
maizena
Skär filén i 1½ cm tjocka skivor.
Låt köttet få bryna i en panna, krydda med piffi allkrydda.
Lägg köttet åt sidan när det är klart.
Skär baconet i smala bitar och hacka rödlöken smått.
Fräs bacon i en stekpanna och sen löken i baconfettet.
Häll i crème fraiche, grädde, köttbuljongtärning, soja, tomatpuré och
sambal oelek bland bacon och lök.
Strö lite maizena över och rör om.
Lägg i köttet och krydda.
Låt småputtra en stund.
Servera med ris och en sallad.