Ugnsomelett med champinjonstuvning

Godkväll! Denna rätt njöt vi av på påskbordet i år, en nyhet! Vill man inte servera den som en bufférätt går det alldeles utmärkt att servera den i färre portioner som en lättare måltid ihop med t.ex kyckling eller en blandad sallad.

Omelett
6 ägg
2¼ dl grädde
2¼ dl vatten
¾ tsk salt
1½ krm peppar

Svampstuvning
250 g färska champinjoner
smör
1 msk mjöl
1½ dl mjölk
1½ dl matlagningsgrädde
salt
svartpeppar
½-1 tsk sambal oelek

Sätt ugnen på 200°C.
Knäck äggen i en bunke.
Vispa dem sedan med grädden och vattnet.
Tillsätt salt och peppar.
Smörj en liten ugnsform och häll i smeten.
Grädda den i cirka 25 min i nedre delen av ugnen.
Smeten ska stanna inuti, då är omeletten klar.

Dela champinjonerna och fräs svampen 5-10 min under omrörning tills all vätska är borta.
Tillsätt en liten mängd smör.
Lyft pannan från värmen och strö över mjöl.
Rör om så att mjölet blandar sig väl med champinjonerna.
Tillsätt matlagningsgrädde och mjölk och rör om.
Klicka i sambal oelek , smaka av med peppar och salt.
Låt koka upp och puttra på svag värme i ca 10 min.
Rör om då och då.
Slå stuvningen över omeletten och servera.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

6 ägg
2¼ dl matlagningsgrädde 13% (15,5 SP)
2¼ dl vatten
¾ tsk salt
1½ krm peppar
250 g färska champinjoner
smör (lägg till SP för tillsatt smör i rätten)
1 msk mjöl (1 SP)
1½ dl mjölk 3% (4 SP)
1½ dl matlagningsgrädde 13% (10,5 SP)
salt
svartpeppar
½-1 tsk sambal oelek

Totalt för hela omeletten blir 31 SP, dela i antalet portioner för att få fram SP/port beroende på hur den serveras.

TIPS! Perfekt till matlådan, servera med kyckling och en blandad sallad.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

2 thoughts on “Ugnsomelett med champinjonstuvning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *