Normal gör vi alltid skagencheesecake till påsk, men i år tänkte jag att vi testar med skinka istället för att se hur det blir. Många är ju dessutom allergiska mot skaldjur så det kan ju vara trevligt med ett alternativ!
200 g kavring
75 g smör
Fyllning
3 st gelatinblad
300 g färskost naturell
3 dl crème fraiche
150 g färskost gräslök
200 g rökt skinka
2 msk skånsk senap
½ dl hackad persilja
Garnering
rökt skinka
physalis
persilja
Mixa brödet i en matberedare.
Smält smöret i en kastrull och blanda med brödet.
Tryck ut brödet i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diam.
Ställ i frysen medandu gör fyllningen.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5-10 min.
Rör ihop färskostarna och crème fraiche.
Hacka skinkan fint och blanda ner i ostblandningen tillsammans med senap.
Ta upp gelatinbladen och smält på svag värme i en kastrull och rör ner i smeten.
Blanda i persilja.
Bred fyllningen över brödbottnen och låt stå kallt i minst 4 tim.
Ta cheesecaken ur formen och garnera med skinka, physalis och persilja.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
7 skivor kavring (16 SP)
75 g smör (28 SP)
3 st gelatinblad
200 g färskost naturell, light (13 SP)
4 dl Salakis turkiska yoghurt 0%
150 g färskost gräslök, light (10 SP)
200 g rökt skinka, Icas tunna (2 SP)
2 msk skånsk senap (2 SP)
½ dl hackad persilja
100 g rökt skinka (1 SP)
physalis
persilja
Totalt blir det 72 SP för hela cheesecaken, dela i valfria stora bitar för att få fram SP/st.
TIPS! Byt ut det vanliga smöret mot Bredgott mindre (13 SP) så blir totalen 57 SP istället.



Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK