Krämig kycklingfärspaj med smak av vitlök & örter

Smarrig matpaj till helgen!

Pajdeg
175 g rumsvarmt smör
3½ dl vetemjöl
2¼ msk vatten

Fyllning
500 g kycklingfärs
200 g philadelphiaost vitlök/örter
2 dl crème fraiche
½ gul lök
sambal oelek
salt
peppar
2 dl riven ost

Arbeta ihop samtliga ingredienser till pajdegen.
Tryck ut degen i en pajform.
Nagga pajdegen.
Låt vila i kylen i 30 min.

Hacka löken.
Fräs den med kycklingfärsen i en stekpanna.
Rör ner philadelphiaosten och crème fraiche.
Smaka av med sambal oelek, salt och peppar.

Förgrädda pajskalet i 10 min i 225°C.
Häll kycklingfärsröran i pajskalet.
Strö över riven ost.
Grädda mitt i ugnen i 225° i ca 25 min.
Servera med sallad och bröd.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

175 g rumsvarmt Bredgott mellan (38 SP)
3½ dl vetemjöl (21 SP)
2¼ msk vatten
500 g kycklingfärs (12 SP)
200 g philadelphiaost vitlök/örter (12 SP)
2 dl crème fraiche 8% (10 SP)
½ gul lök
sambal oelek
salt
peppar
1½ dl riven ost
12 % (3 SP)

Totalt för hela pajen blir det 96 SP, dela i 6-8 port (12-16 SP/port). Lägg till SP för matfettet du steker i.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

4 thoughts on “Krämig kycklingfärspaj med smak av vitlök & örter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *