Ugnsfalukorv med krämig broccoli- och tomatröra

Haft min 4:e och sista lediga dag, sen vankas det jobb resten av veckan ända fram till på tisdag. Dottern skulle ha klippt sig idag, men frisören lämnade återbud tidigt imorse pga sjukdom. Sånt som händer, men besvikelsen var stor. Lyckades dock hitta en ny tid nästa vecka precis innan storasyster har klipptid. Som lite plåster på såren så beställde vi en ny skolväska så blev hon lite gladare.

Det här receptet hittade jag på en sida med LCHF-recept som var enkelt att anpassa så det passade som ett viktväktarrecept. Jag serverade min portion med blomkålsmos (kommer recept i ett eget inlägg vartefter då jag inte blev 100% nöjd denna gång) och resten av familjen åt med vanligt potatismos.

6 port.

600 g falukorv
2 buketter broccoli
2 tomater
2 dl crème fraiche
2 msk tomatpuré
1½ tsk dijonsenap
½ tsk sambal oelek
1 msk torkad basilika
salt
svartpeppar

Skär snitt i korven, men inte helt igenom.
Lägg korven i en ugnsform.
Skär broccolin i mindre bitar, lägg i kastrull med vatten och låt den koka upp och koka nån minut, låt den sen rinna av.
Tärna tomaterna och lägg i en sil och låt vätskan rinna av.
Blanda crème fraiche, tomatpuré, dijonsenap, sambal oelek och torkad basilika, smaka av med salt och peppar.
Rör ner broccolin och tomaterna.
Lägg röran i samma form som korven.
Tillaga i 20-25 minuter i 225°C.

Servera med potatismos/blomkålsmos.

Viktväktarna Flex

600 g middagskorv 9% (32 SP)
2 buketter broccoli
2 tomater
2 dl crème fraiche 5% (7 SP)
2 msk tomatpuré
1½ tsk dijonsenap
½ tsk sambal oelek
1 msk torkad basilika
salt
svartpeppar

Totalt blir det 7 SP/port. Lägg till SP för tillbehör.

Receptet kommer från Erikas LCHF till vardag och fest

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *