Baconsås

6 port.

3 pkt bacon
1 gul lök
1¼ grönsaksbuljongtärning
2 dl vatten
½ dl sweet chilisås
1 msk tomatpuré
6 dl grädde
tellicherry svartpeppar
maizena

Strimla baconet och hacka löken fint.
Börja med att steka baconet (ta inte allt på en gång, dela upp det och ta ett pkt i taget).
När allt bacon är klart så tillsätt lökhacket och låt den steka tills den börjar bli mjuk.
Tillsätt buljongtärning, vatten, sweet chilisås och tomatpuré, låt det koka upp.
Tillsätt grädden och låt det koka upp på nytt och sedan stå och småputtra i 5-10 min.
Smaka av med tellicherry svartpeppar och red av såsen till önskad konsistens med maizena.

Servera med pasta och valfria grönsaker.

Viktväktarna Flex

3 pkt kycklingbacon (10 SP)
1 gul lök
1¼ grönsaksbuljongtärning
6 dl vatten
½ dl sweet chilisås (5 SP)
1 msk tomatpuré
2 dl matlagningsgrädde 15% (16 SP)
tellicherry svartpeppar
2 msk maizena (2 SP)

Totalt blir det 6 SP/port. Lägg ev till SP för matfett och SP för tillbehör som tex pasta. Servera med valfria grönsaker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *