Chokladbröd

ca 60 st

200 g smör
2½ dl socker
5 dl mjöl
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 ägg

Pensling
1 ägg

Garnering
pärlsocker

Sätt ugnen på 200°C.
Blanda matfett och socker.
Tillsätt mjölet blandat med kakao, bakpulver och vaniljsocker.
Rör ner ägget.

Dela degen i 6 delar.
Rulla ut varje del till en rulle som är lika lång som plåten är bred.
Lägg degrullarna på bakpappersklägg plåt, 3 st per plåt.
Platta till degrullarna något.
Pensla dem med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
Skär varje längd i ca 10 sneda bitar, ca 2 cm, medan de fortfarande är varma.
Låt dem sedan kallna.

Viktväktarna Flex

200 g smör (74 SP)
2½ dl socker (55 SP)
5 dl mjöl (30 SP)
4 msk kakao (3 SP)
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker (1 SP)
1 ägg

Pensling
1 ägg

Garnering
6 msk pärlsocker (17 SP)

Om man delar satsen på 60 st kakor så blir det totalt 3 SP/st.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *