Torsk med tacochipstäcke

Det här blev en riktigt pangmiddag! Hade en förpackning med tacochips från Frankful som jag ville använda och detta blev resultatet. Den ugnsrostade majsen blev ett riktigt trevligt tillbehör till rätten.

6 port.

750 g torskfilé, färsk el. tinad
3 msk flytande smör
1/3 dl ströbröd
1½ dl krossade tacochips
2 krm salt
1 pressad vitlöksklyfta

Ugnsrostad majs
1 burk majs
olivolja
chilimix/chiliflakes

Sätt ugnen på 225°C.
Lägg fisken i en ugnssäker form.
Blanda smöret, ströbröd, tacochips, salt och vitlök.
Fördela över fisken.
Stek i mitten av ugnen ca 20 min.
Häll ut majsen på ett bakplåtspapper på en plåt eller i en ugnsform.
Häll på lite olivolja och chilimix/chiliflakes och blanda runt.
Rosta dom i ugnen i ca 15 min eller tills dom fått fin färg.

Servera fisken med t.ex potatismos och majs.

Viktväktarna Points

750 g torskfilé, färsk el. tinad
3 msk Milda culiness *
1/3 dl ströbröd *
1½ dl krossade tacochips, Frankful *
2 krm salt
1 pressad vitlöksklyfta
1 burk majs
olivolja (lägg till points för mängden du tar)
chilimix/chiliflakes

Totalt blir det 3P/port exkl tillbehör.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 222 kcal/port exkl olivolja och potatismos.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *