Torsk i tomat- & currysås

Min lunch i förra veckan bestod delvis av denna rätt. Enkel att tillaga och perfekt till matlådan!

6 port.

800 g torskfilé
1 gul lök
smör
3 msk tomatpuré
1½ pkt krossade tomater
2-3 tsk curry
1 dl grädde
2 msk vetemjöl
salt
peppar

Skiva löken och fräs med smöret i en panna.
Rör ner tomatpuré, krossad tomat, curry, vetemjöl, salt och peppar.
Häll på grädden.
Lägg fisken i en ugnsform och häll på tomatsåsen över fisken.
Låt stå i ugnen i 175°C ca 20-30 min tills fisken är klar.
Servera med potatis och gröna ärtor.

Viktväktarna PersonligaPoints

600 g torskfilé *
1 gul lök
smör (lägg till PP för mängden du använder)
3 msk tomatpuré
1½ pkt krossade tomater
2-3 tsk curry
1 dl matlagningsgrädde 13% *
2 msk vetemjöl *
salt
peppar

Totalt blir det 3 PP/port. Lägg till PP för potatis eller annat tillbehör.

* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program

Följ mig gärna på Instagram för mer mat/bakinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *