Timjan- & citronbiffar i gräddig sås

När man fått en massa fin vildsvinsfärs måste den användas till något gott! Pannbiff är något som alla i familjen gillar och denna gång blev det en lite annorlunda smakkombo som blev superbra!

4 port.

600 g färs (vildsvin hade vi)
½ dl grädde
1½ msk röd pesto
ca 2 tsk torkad timjan
1 msk citronsaft
salt
svartpeppar
olja/smör

Sås
2 dl vatten
1 dl grädde
1 msk koncentrerad kycklingfond
ev. lite maizenaredning
torkad timjan
salt
svartpeppar

Blanda ingredienserna till biffarna och krydda rikligt med salt och svartpeppar.
Forma till små biffar och stek i en panna lite olja/smör tills de fått fin yta och lägg sedan åt sidan. Häll vattnet i stekpannan och vispa ur den så att du tar vara på det som blivit över från stekningen. Tillsätt sedan grädde och smaka av med salt, svartpeppar och timjan.
Låt koka upp och tillsätt eventuellt lite maizena för att reda av såsen.
Lägg sedan biffarna i såsen och låt dem koka med en liten stund.
Servera biffarna och såsen med potatis, potatismos eller annat valfritt tillbehör och valfria grönsaker.

Viktväktarna PersonligaPoints

600 g vildsvinsfärs/nötfärs 5% *
½ dl mjölk 3% *
1½ msk röd pesto *
ca 2 tsk torkad timjan
1 msk citronsaft
salt
svartpeppar
olja/smör (lägg till PP för den mängd du använder)
2 dl vatten
1 dl matlagningsgrädde 13% *
1 msk koncentrerad kycklingfond
1½ msk maizenaredning *
torkad timjan
salt
svartpeppar

Totalt blir det 7 PP/port med nötfärs 5%, använder man vildsvinsfärs blir det 8 PP/port. Lägg till PP för tillbehören.

* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program för den mängden i receptet

Kcal: ca 275 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

2 thoughts on “Timjan- & citronbiffar i gräddig sås

    1. Älskar färsrätter! Vad kul att ni gillade mitt tips och tack för att du skrev och berätta 🧡

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.