Strasskakor med hallonsylt

Brrr, vad det var kallt imorse! -2° hade vi, inte riktigt redo för att vintern ska komma redan. Har lite trädgårdsfix att klara av först. Igår kväll satt jag och spana på utlandsresa till nästa år. Vart det blir får vi se, inget bestämt än, men någonstans runt Medelhavet räcker det att åka till. Så länge det finns sol och bad så är vi nöjda!

När en kollega önskade sig dessa kakor så var det bara att slå slag i saken och baka dom. Inte så svåra men lite tålamod krävs kanske när det kommer till spritsningen. Receptet hittade jag hos Brinken bakar.

20-25 kakor

100 g smör, rumsvarmt
½ dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 dl potatismjöl
1¼ dl vetemjöl
1 dl hallonsylt

Sätt ugnen på 160°C varmluft (175°C vanlig ugn).
Blanda det rumsvarma smöret med florsocker och vaniljsocker tills det blir krämigt.
Blanda vetemjöl och potatismjöl och tillsätt det lite i taget till smöret och rör tills du har en krämig deg.
Spritsa rundlar med en stor tyll på en plåt.
De flyter ut ganska mycket.
Gör en grop med tummen och fyll med sylt.
Baka i ca 12-14 minuter.
De ska bara ha fått lite lite färg.
Låt dem svalna på plåten innan du lyfter av dem.

Viktväktarna Flex

100 g smör, rumsvarmt (37 SP)
½ dl florsocker (7 SP)
1 msk vaniljsocker (2 SP)
1 dl potatismjöl (8 SP)
1¼ dl vetemjöl (8 SP)
1 dl hallonsylt
, Ica utan tillsatt socker (2 SP)

Totalt blir det 3 SP/st om man gör ca 20-25 st.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *