Kycklingsoppa med rostade pinjenötter

Vilket kanonresultat jag fick igår på min vägdag. Ni som följer mig på Instagram såg kanske resultatet som jag lade ut i flödet. -2.4 kg! Då är man på banan igen efter helgen som spårade ur lite (medvetet val) under personalfesten. Denna vecka har vi ett födelsedagsbarn också så jag kanske kommer unna mig lite kalasfika, men tänker man på vad man stoppar i sig övriga måltider kan det gå vägen ändå. Kvällsjobb igår och kvällsjobb idag så hinner inte mycket mer än att förbereda familjens middag, men imorgon ska jag försöka få en del gjort här hemma när jag är ledig så som plantera vårlökarna, fixa vinterförvaring av mina pelargoner mm. Finns alltid något att pyssla med!

Soppa hör väl hösten till, tyvärr är väl inte barnen så överförtjusta i dessa måltider så man får hålla det enkelt. Denna soppa gick bra! Receptet kommer från Icas underbara sida.

6 port.

3 vitlöksklyftor
1-2 gula lökar
700 g potatis
olja
1 l hönsbuljong (tärning/fond + vatten)
¾ krm gurkmeja
1½ tsk koriander
¾ tsk salt
¾ krm kajennpeppar
1½ dl grädde
3 kycklingfiléer
3 msk pinjenötter
finklippt persilja

Skala och finhacka vitlök och lök.
Skala och skiva potatisen.
Fräs lök och potatis i oljan i en gryta.
Tillsätt buljongen.
Låt koka ca 15 min under lock.
Vispa soppan slät med tex en stavmixer.
Tillsätt kryddor och grädde.

Strimla kycklingfiléerna.
Lägg dem i soppan och låt koka ca 5 min.

Rosta pinjenötterna i en het, torr stekpanna.
Strö nötterna över soppan och servera med bröd.

Viktväktarna Points

3 vitlöksklyftor
1-2 gula lökar
700 g potatis *
olja (lägg till points för mängden du använder)
1 l hönsbuljong (2½ tärning/3¼ msk fond + vatten) *
¾ krm gurkmeja
1½ tsk koriander
¾ tsk salt
¾ krm kajennpeppar
1½ dl matlagningsgrädde 13% *
3 kycklingfiléer
3 msk pinjenötter *
finklippt persilja

Totalt blir det 5P/port. Lägg till points för ev tillbehör som bröd och pålägg.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 239 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *