Stekt saganaki

Saganaki är en ost med ursprung från Grekland som görs på får- och getmjölk, men just ordet saganaki betyder liten panna, vilket syftar på stekpannan man steker osten i! Förbereder dom grekiska smaklökarna nu inför vår Kretaresa i augusti, är väldigt förtjust i just grekisk mat.

2-4 port.

1 saganakiost
matolja
citron/citronsaft
ruccola

Värm upp en panna på medelvärme med en gnutta matolja.
Lägg osten i pannan och låt den steka tills den är gyllene på bägge sidor.
Lägg på en bädd av ruccola på ett fat och pressa lite citronsaft över.

Viktväktarna PersonligaPoints

1 saganakiost *
matolja (lägg till PP för mängden du använder)
citron/citronsaft
ruccola

Totalt blir det 29 PP för hela osten, dela upp i antalet portioner för att få fram PP/port.

* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program för den mängden i receptet

Kcal: ca 626 kcal för hela osten exkl matfett och ruccola, dela i antalet bitar för att få fram kcal/port.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.