Spröda maränger

När dottern fyllde 8 år ville hon göra egna maränger till glassen vi skulle mumsa på till efterrätt 🙂 Fick hjälpa henne med smeten, men hon spritsade helt själv.

ca 40 st

4 äggvitor
4 dl florsocker

Sätt ugnen på 100°C.
Blanda florsocker och äggvitor i en rymlig rostfri skål.
Ställ skålen över ett sjudande vattenbad och vispa massan pösig i ca 5 min.
Ta bort skålen från vattenbadet och fortsätt vispa tills smeten är fluffig och fast.

Spritsa marängerna på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda marängerna mitt i ugnen i ca 1½ tim.
Stäng av värmen och låt dem stå kvar och kallna i eftervärmen.

Om man vill så är det bara att färga marängsmeten med pastafärg/karamellfärg.

Viktväktarna Points

4 äggvitor
4 dl florsocker *

Totalt blir det 2P/st om man gör 40 st.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *