Pannbiff med lök & skysås

Rejäl husmanskost när den är som bäst!

6 port.

750 g nötfärs
2 msk oxfond
1½ tsk worcestershiresås
salt
peppar

Sås
1-2 gula lökar
4 dl vatten
1 msk oxfond
1 tsk kinesisk soja
salt
peppar

Blanda ihop ingredienserna till pannbiffen och forma till 12-18 st biffar.
Stek i smör på båda sidor tills dom är klara.
Skiva löken i strimlor och stek i köttsaften från biffarna tills löken fått lite lagom med färg.
Häll på vatten och smaksätt med soja, lite salt och peppar.
Koka upp och låt små puttra på svag värme ca 10 min så att löken sätter smak på vätskan.
Servera med kokt potatis och lingonsylt/rårörda lingon.

Viktväktarna Points

600 g nötfärs 5%*
2 msk oxfond *
1½ tsk worcestershiresås
salt
peppar
1-2 gula lökar
4 dl vatten
1 msk oxfond *
1 tsk kinesisk soja
salt
peppar

Totalt blir det 3P/port för pannbiff och sås, lägg till points för potatis och lingon.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 152 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

2 reaktioner till “Pannbiff med lök & skysås”

  1. Ännu ett underbart recept. Om du ger ut en kokbok kommer jag köpa den direkt 😋

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *