Krämig fläskfilé med senap och soltorkade tomater

En snabb men ändå lite ”lyxigare” lördagsrätt. Funkar även med kyckling istället för fläskfilé.

4 port.

1 fläskfilé
smör till stekning
salt
peppar

3 dl vatten
1 dl crème fraiche
1 msk kinesisk soja
1-2 msk dijonsenap
4 inlagda soltorkade tomater
ev maizena

Skiva köttet, krydda med salt och peppar och bryn det i smör.
Lägg köttet åt sidan och häll vattnet i stekpannan och låt det puttra till en sky.
Rör i crème fraiche, soja och senap.
Skär tomaterna i småbitar och lägg ner i grytan.
Lägg tillbaks köttet och låt allt sjuda ihop till en krämig gryta, tillsätt ev maizena om du vill ha en tjockare sås.
Servera med ugnsstekt potatis och valfria grönsaker.

Viktväktarna PersonligaPoints

1 fläskfilé, ca 600 g 
smör till stekning (lägg till PP för mängden du använder)
salt
peppar

3 dl vatten
1 dl crème fraiche 8% *
1 msk kinesisk soja
1½ msk dijonsenap
4 soltorkade tomater, torra *
ev maizena *

Totalt per portion blir det 5 PP, lägg ev till PP för tillbehör.

* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program för den mängden i receptet

Kcal: ca 207 kcal/port exkl tillbehör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.