Snabb kycklinggryta

Middagen i söndags blev denna kycklingrätt som jag hittade på Icas receptsida.

6 port.

1 purjolök
ca 800 g kycklingfilé
olja
2 dl grädde
3½ dl vatten
3 msk tomatpuré
1½ msk senap
1 kycklingbuljongtärning
salt
peppar
persilja

Ansa och skär purjolöken i bitar.
Strimla kycklingen i mindre bitar.
Stek kycklingen och purjon i oljan tills de får färg.
Rör i resten av ingredienserna och låt det koka upp och koka någon minut.
Smaka av med salt och peppar.
Hacka persiljan och strö över den.
Servera grytan med ris och gärna en sallad.

Viktväktarna Flex

1 purjolök
ca 800 g kycklingfilé
olja (lägg till SP för det du använder)
2 dl matlagningsgrädde 15% (16 SP)
3½ dl vatten
3 msk tomatpuré
1½ msk senap (1 SP)
1 kycklingbuljongtärning
salt
peppar
persilja

Totalt blir det 3 SP/port. Servera med ris (lägg till SP) och valfria grönsaker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *