Snabb kycklinggryta

Middagen i söndags blev denna kycklingrätt som jag hittade på Icas receptsida.

6 port.

1 purjolök
ca 800 g kycklingfilé
olja
2 dl grädde
3½ dl vatten
3 msk tomatpuré
1½ msk senap
1 kycklingbuljongtärning
salt
peppar
persilja

Ansa och skär purjolöken i bitar.
Strimla kycklingen i mindre bitar.
Stek kycklingen och purjon i oljan tills de får färg.
Rör i resten av ingredienserna och låt det koka upp och koka någon minut.
Smaka av med salt och peppar.
Hacka persiljan och strö över den.
Servera grytan med ris och gärna en sallad.

Viktväktarna PersonligaPoints

1 purjolök
ca 600 g kycklingfilé
olja (lägg till PP för det du använder)
2 dl matlagningsgrädde 13% *
3 dl vatten
3 msk tomatpuré
1½ msk senap *
1 kycklingbuljongtärning *
salt
peppar
persilja

Totalt blir det 3 PP/port. Servera med ris (lägg till PP) och valfria grönsaker.

* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program

Kcal: ca 121 kcal/port exkl matfett, tillbehör och grönsaker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *