Rullader i pepparsås

Varför gör man inte en sån här rätt oftare för?? Så himla gott! Har dock tyckt att det varit svårt att få till snygga rullader, men den här gången vek jag in långsidorna efter halva rullningen så fyllningen stannade kvar i rulladen istället för att flyta ut. Så bli inte förvånade om det dyker upp rullader lite titt som tätt här nu när jag kommit på hur jag ska göra 😂

Missa inte att det kommer ut en ny veckomatsedel imorgon kväll!

4 port.

500 g lövbiff
100 g Cantadou 4 peppar
Five peppers från Santa Maria
ca 5 dl vatten
1½ msk kalvbuljong
2 dl crème fraiche
salt
peppar
ev. maizena

Bred färskosten på köttskivorna.
Rulla ihop och fäst med tandpetare.

Bryn i stekpannan på hög värme i smör en kort stund runt om.
Krydda med Five peppers.
Stek ett  par rullader i taget och lägg på ett fat när dom är klara.
Vispa ur stekpannan med lite vatten och sila av.
Tillsätt resten av vattnet och vispa ner fonden.
Sänk värmen och lägg i rulladerna och låt dom småkoka i ca 1 tim.

Tillsätt ev. mer vatten om det behövs så det inte kokar torrt.
Rör ner crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
Tillsätt lite maizena om du vill ha en tjockare sås.

Servera med tex klyftpotatis och valfria grönsaker.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

500 g lövbiff (7 SP)
100 g Cantadou 4 peppar (15 SP)
Five peppers från Santa Maria
ca 5 dl vatten
1½ msk kalvbuljong
2 dl crème fraiche 8% (10 SP)
salt
peppar
ev. maizena (lägg till SP för mängden du använder)

Totalt blir det 8 SP/port. Lägg till SP för mängden matfett och för tillbehören som t.ex potatis.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *