Prinsesstubbe

Idag den 12/1 är det MARSIPANENS DAG! Gillar ni marsipan och vad är eran favorit med just marsipan? Själv är jag inte jätteförtjust i marsipan, men en prinsesstårta är ju aldrig fel. Denna gång blev det inte någon tårta utan en stubbe för omväxlings skull, familjen och kollegorna fick agera smakpanel! Själv tog jag faktiskt inget denna gång då jag i förväg bestämt mig för att låta bli! Bra träning för självdisciplinen!

Receptet kommer från Fridas Bakblogg.

Tårtbotten
3 ägg
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
½ dl mjölk

Vaniljkräm
2 dl mjölk
2 äggulor
1 msk strösocker
1 msk maizena majsstärkelse
1 msk vaniljsocker

Fyllning
hallonsylt
4 dl vispgrädde

Garnering
grön Marsipan
mörk Choklad
florsocker

Börja med att sätta ugnen på 250°C.
Vispa ägg och strösocker poröst.
Vänd ner de torra ingredienserna försiktigt och tillsätt sedan mjölken.
Rör försiktigt ihop en jämn smet.
Häll smeten i bakpapperklädd långpanna (ca 30 x 35 cm).
Grädda i mitten av ugnen i ca 5-6 minuter.
Låt svalna i formen, under bakduk.

Gör vaniljkrämen under tiden.
Vispa samman mjölk, äggulor, strösocker och maizena i en kastrull.
Sjud krämen under ständig omrörning tills den tjocknar.
Smaksätt med Vaniljsocker och låt kallna.

Vispa grädden till en ganska hård och fast konsistens.

Dra nu bort pappret från tårtbotten och dela den sedan i tre lika stora delar.
Börja med att bred hallon på det understa lagret.
Lägg på en till botten och bred på vaniljkräm.
Lägg på sista botten och bred sedan grädde över hela stubben.
Ett tunt lager runt kanterna och ett tjockt lager format som en kupol på toppen.
Ställ i kylen medan du arbetar marsipanen.

Kavla ut en bit marsipan, ca 300g, till en stor rektangel.
Lägg den över tårtbotten och skär bort kanterna.
Smält tre bitar mörk choklad.
Pudra över florsocker och ringla över choklad.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.