Rosépeppargryta med fläskfilé & ris

Rosépeppargryta med fläskfilé

1 fläskfilé
salt
peppar
2 schalottenlökar
smör
2 tsk hela rosépepparkorn
bladen från ett par kvistar färsk timjan
1 tsk tomatpuré
3 dl vispgrädde
2 dl vatten
2 msk syltlök
1-2 tsk whisky

Putsa fläskfilén och skär den i grova strimlor/bitar.
Krydda köttet med salt och peppar.

Skala och finstrimla schalottenlökarna.
Bryn den strimlade fläskfilén i smör tillsammans med löken.

Krossa och smula i rosépepparkorn och timjan.
Rör i tomatpuré och tillsätt grädde och vatten.
Låt grytan sjuda på svag värme i ca 10 min.
Vänd i syltlöken och smaka av med whisky, salt och peppar.

Servera med pasta eller ris.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *