Rosépeppargryta med fläskfilé & ris

Smarrig gryta till helgens middag!

6 port.

700 g fläskfilé
salt
peppar
2 schalottenlökar
smör
2 tsk hela rosépepparkorn
bladen från ett par kvistar färsk timjan
1 tsk tomatpuré
3 dl grädde
2 dl vatten
2 msk syltlök

Putsa fläskfilén och skär den i grova strimlor/bitar.
Krydda köttet med salt och peppar.
Skala och finstrimla schalottenlökarna.
Bryn den strimlade fläskfilén i smör tillsammans med löken.
Krossa och smula i rosépepparkorn och timjan.
Rör i tomatpuré och tillsätt grädde och vatten.
Låt grytan sjuda på svag värme i ca 10 min.
Vänd i syltlöken och smaka av med salt och peppar.
Servera med ris och valfria grönsaker.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

700 g fläskfilé (11 SP)
salt
peppar
2 schalottenlökar
smör (lägg till SP för mängden du använder)
2 tsk hela rosépepparkorn
bladen från ett par kvistar färsk timjan
1 tsk tomatpuré
2 dl matlagningsgrädde 13% (14 SP)
3 dl vatten
2 msk syltlök

Totalt blir det 4 SP/port. Lägg till SP för tillbehör.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

2 thoughts on “Rosépeppargryta med fläskfilé & ris

  1. Mums!!
    Det här var jätte gott och uppskattat av hela familjen!!!
    Jag tillsatte liiiiite oxfond för att höja smaken ytterligare och lite redning, men annars följde jag receptet till punkt o pricka.
    Tack för en ”repris-rätt”!!! 😊

    1. Tack! Vad roligt att höra 🥰 Tycker du gjorde helt rätt i att tillsätta lite fond! Kan man ju undra varför inte jag gjorde det från början 🤔😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *