Vegetarisk baconsås & pasta

Fick i en Smakbox med ett paket Veggie bacon från Tulip. Var lite skeptisk till att testa, men det smaka helt ok. Dock lite dyrt i poäng för oss Viktväktare kan jag tycka, billigare med kycklingbacon.

4 port.

2 pkt Veggie bacon
1 lök
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl vatten
2 dl cremè fraiche
maizenaredning
vitlökspulver
havsörtsalt

Skär baconet och löken.
Stek i en stekpanna ett par minuter.
Tillsätt vatten och buljongtärningen.
Häll i crème fraichen.
Låt det koka upp.
Rör i maizena efter hur tjock du vill att såsen ska vara.
Krydda med vitlökspulver och havsörtsalt.
Servera med pasta.

Mitt WW SmartPoints (Blå)

2 pkt Veggie bacon à 80 g (8 SP)
1 lök
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl vatten
2 dl cremè fraiche 8% (10 SP)
1 msk maizenaredning (1 SP)
vitlökspulver
havsörtsalt

Totalt blir det 5 SP/port. Lägg till SP för ev matfett vid stekning av baconet och för pastan.

TIPS! Byt ut crème fraiche mot grekisk/turkisk yoghurt 0% så blir det bara 2 SP/port. Tänk på att den ej bör koka.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *