Raggmunk i ugn

Hur smidigt är det inte att göra raggmunk i ugnen istället för att stå och steka i pannan? Blir som en ugnspannkaka fast raggmunk. Så smidigt! Har du inte testat förut så gör det nu 🙂

Har även räknat ut PP för er viktväktare (står längst ner i inlägget).

Raggmunk i ugn 3

6 port.

3 dl vetemjöl
7½ dl mjölk
5 ägg
1½ tsk salt
3 bakpotatisar, ca 900 g
smör 

ca 500 g skivat, stekfläsk

Sätt ugnen på 225°C.
Vispa mjölet med hälften av mjölken till en slät smet.
Vispa ner resten av mjölken, äggen och saltet.
Skala och riv potatisen.
Vänd ner det i smeten.
Smörj en långpanna, ca 30×40 cm, med matfettet.
Häll i smeten.
Sätt in mitt i ugnen ca 30-40 minuter eller tills den har fått fin färg.
Stek fläsket och servera det till raggmunken.

Servera med lingonsylt och en sallad med vitkål och morötter.

Raggmunk i ugn

Viktväktarna PersonligaPoints

3 dl vetemjöl *
7½ dl mjölk 1,5% *
5 ägg
1½ tsk salt
3 bakpotatisar, ca 900 g
flytande smör (lägg till PP för mängden du använder)

ca 500 g skivat, stekfläsk *

För raggmunken blir det 5 PP/port, fläsket blir 9 PP/port. Tycker man att det blir för mycket i PP så kan man ju minska mängden fläsk.

TIPS! Byt fläsket mot kyckling-/kalkonbacon för ett lägre PP värde.

6 thoughts on “Raggmunk i ugn

    1. Då skulle jag göra på två plåtar och köra på varmluft istället, tror det blir alldeles för mycket smet för en plåt om man gör dubbel sats.

    1. Så smidigt! Man slipper stå vid spisen och man slipper stekflott överallt 👌😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.