Raggmunk i ugn

Hur smidigt är det inte att göra raggmunk i ugnen istället för att stå och steka i pannan? Blir som en ugnspannkaka fast raggmunk. Så smidigt! Har du inte testat förut så gör det nu 🙂

Har även räknat ut SP för er viktväktare (står längst ner i inlägget).

Raggmunk i ugn 3

6 port.

3 dl vetemjöl
7½ dl mjölk
5 ägg
1½ tsk salt
3 bakpotatisar, ca 900 g
1½ msk smör 

ca 500 g skivat, rimmat bogfläsk

Sätt ugnen på 225°C.
Vispa mjölet med hälften av mjölken till en slät smet.
Vispa ner resten av mjölken, äggen och saltet.
Skala och riv potatisen.
Vänd ner det i smeten.
Smörj en långpanna, ca 30×40 cm, med matfettet.
Häll i smeten.
Sätt in mitt i ugnen ca 30-40 minuter eller tills den har fått fin färg.
Stek fläsket och servera det till raggmunken.

Servera med lingonsylt och en sallad med vitkål och morötter.

Raggmunk i ugn

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

3 dl vetemjöl (18 SP)
7½ dl lättmjölk (11 SP)
5 ägg
1½ tsk salt
3 bakpotatisar, ca 900 g (21 SP)
1½ msk flytande smör- & rapsolja (6 SP)

ca 500 g skivat, rimmat bogfläsk (31 SP)

För raggmunken blir det 9 SP/port, fläsket blir 5 SP/port. Tycker man att det blir för mycket i SP så kan man ju minska mängden fläsk.

Lingonsylt Ica Gott Liv 1 SP/msk

Lingonsylt BOB 2 SP/msk

4 thoughts on “Raggmunk i ugn

    1. Då skulle jag göra på två plåtar och köra på varmluft istället, tror det blir alldeles för mycket smet för en plåt om man gör dubbel sats.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *