Proteinrika vaniljfrallor

Ett bröd som bara är att röra ihop och sedan grädda är en riktig lifesaver när man ska foodpreppa inför veckans matlådor. Att det dessutom är protein- och fiberrikt är ännu bättre så man håller sig mätt en längre stund 🤗

Detta receptet blir det sista receptet med points- & kaloriberäkning. MEN var inte ledsna för det för jag kommer fortsätta att lägga ut alternativa ingredienser i recepten så man kan anpassa efter det behovet man har i sin kost 👌

6 st

2 ägg
2 dl protein yoghurt vanilj
4 dl fiberhavregryn
1 tsk chiafrön
1 tsk bakpulver
en liten nypa salt
havrekärnor

Börja med att knäcka äggen i en bunke och tillsätt sedan resten av ingredienserna förutom havrekärnorna.
Blanda ihop till en jämn smet och klicka ut på en plåt med bakplåtspapper.
Strö på lite havrekärnor och grädda i ugnen på 200°C ca 25 min.

Förvara i kyl för bästa hållbarheten.

Viktväktarna Points

2 ägg
2 dl protein yoghurt vanilj 2,1% *
4 dl fiberhavregryn *
1 tsk chiafrön
1 tsk bakpulver
en liten nypa salt
1½ msk havrekärnor
*

Totalt blir det 3P/st.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 157 kcal/st.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *