Idag har vi fortsatt med vårat projekt myshörna i en liten del av den enorma trädgård som vi har. Vi har fällt 3 st träd och städat undan och sen nu har vi påbörjat bygga vindskydd. Bilder kan ni se på min Insta story.
Mycket kycklingrecept just nu, men det är ju så gott med kyckling! Detta recept är väl lite mer snabb vardagsrätt ihop med kokt pasta. Fungerar även att äta som lite lyxigare helgmat ihop med nån form av ugnspotatis/potatisbakelse.
6 port.
4 stora kycklingfiléer
400 g broccoli
2 msk kycklingfond
1 msk kinesisk soja
1½ msk crema di balsamico
4 dl vatten
1 dl grädde
150 g philadelphiaost
2 msk maizena
salt
peppar
Strimla kycklingen i strimlor och bryn den i en panna i lite olja.
Ta lite i taget och lägg åt sidan vartefter tills all kyckling är klar.
Dela broccolin i lagom stora bitar, fräs på en lite stund i pannan och lägg åt sidan om du vill ha den lite krispigare när allt är färdigt (alternativt blanda ner kycklingen direkt med broccolin så får den koka med i såsen.
Häll tillbaka kycklingen i pannan och tillsätt fond, soja, balsamico, vatten och grädde.
Låt det koka upp och sedan stå och småsjuda i 10 min.
Klicka i philadelphiaosten och vispa ut den i såsen.
Tillsätt ev. broccolin om du inte redan gjort det.
Red av såsen med maizena och smaka av med salt och peppar.

Viktväktarna PersonligaPoints
4 stora kycklingfiléer
400 g broccoli
2 msk kycklingfond *
1 msk kinesisk soja
1½ msk crema di balsamico *
4 dl vatten
1 dl matlagningsgrädde 13% *
150 g philadelphiaost light *
2 msk maizena *
salt
peppar
Totalt blir det 4 PP/port, lägg ev till PP för den olja du använder vid stekningen av kyckling och broccoli. Lägg till PP för mängden pasta.
* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program enligt mängden i receptet
Kcal: ca 283 kcal exkl tillsatt matfett och tillbehör.


Följ mig gärna på Instagram: THERESEMATOCHBAK