Gott tillbehör till tex färsrätter.
½ dl ättika (24%)
3½ dl vatten
2½ msk socker
1 gurka
2 msk persilja, finklippt
1 nypa salt
1 nypa vitpeppar
Blanda ättika och vatten.
Tillsätt socker och rör tills sockret har smält.
Skiva gurkan med kniv eller osthyvel och lägg i lagen.
Tillsätt hackad persilja.
Låt stå i minst 30 minuter innan servering.
Krydda med en nypa salt och vitpeppar.
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2020/09/DSC_2298-01-1024x681.jpeg)
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2020/09/DSC_2299-01-681x1024.jpeg)
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2020/09/DSC_2297-01-681x1024.jpeg)
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK