När man inte själv är så förtjust i att gå i skogen och plocka svamp så det ju tur att man har grannar som kommer med en påse!
4 port.
½-1 dl torkad svart trumpetsvamp
400 g köttfärs
1 dl västerbottensost
1 msk fond
2 msk ströbröd
1 ägg
1 tsk salt
2 tsk svartpeppar
smör till stekning
Sås
2½ dl svampbuljong
1 dl gräddmjölk
1 tsk soja
1 msk maizena
Smula trumpetsvampen i en skål och häll på vatten.
Låt det stå och svälla i cirka 10 minuter.
Blanda köttfärsen med riven ost.
Rör ner kalvfond, ströbröd, ägg, salt och peppar.
Ställ åt sidan.
När trattkantarellerna har svällt, stek dem snabbt i het panna med smör.
Rör ner dem i köttfärsen.
Rulla köttbullar och stek i varm panna med smör.
Servera med pasta eller potatis.
Smula ner buljongtärning i vatten och låt koka upp.
Tillsätt grädde och soja.
Låt det småkoka i ett par minuter.
Red av såsen med maizena.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
½-1 dl torkad svart trumpetsvamp
400 g nötfärs 5% (9 SP)
1 dl västerbottensost (5 SP)
1 msk fond
2 msk ströbröd (2 SP)
1 ägg
1 tsk salt
2 tsk svartpeppar
smör till stekning (lägg till SP för mängden du använder)
2½ dl svampbuljong
1 dl gräddmjölk 6% (4 SP)
1 tsk soja
1 msk maizena (1 SP)
Totalt för köttbullar och sås blir 5 SP/port. Lägg till SP för potatis eller pasta. Servera med valfria grönsaker.



Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK