Potatisgnocchi med kyckling & sojabönor

Ibland tryter fantasin och man kommer inte på vad man vill laga för mat som passar allas behov och önskemål. Brukar då kika in på Icas receptsida för lite tips och idéer för där finns det ju hur mycket som helst att inspireras utav. Så dagens recept kommer från deras receptsamling! Har blivit förtjust i dessa potaisgnocchisarna, än så länge köper jag färdiga, men nån dag kanske man ger sig på att testa att göra egna!

6 port.

750 g potatisgnocchi
1½ rödlök
olja
1 pkt sojabönor
2 vitlöksklyftor
3 dl crème fraiche
2¼ dl mjölk
1½ msk kinesisk soja
1½ tsk timjan
salt
peppar
6 kycklingfiléer

Koka gnocchin enligt anvisningen på förpackningen.
Låt den rinna av ordentligt.
Skala och hacka löken.
Stek lök i lite olja i en panna någon minut så att den blir genomskinlig utan att ta färg.
Häll i sojabönorna och pressa i vitlöken.
Rör ner crème fraiche, mjölk, soja och timjan och låt koka upp.
Smaka av med salt och peppar.
Håll varmt.

Stek kycklingen i resten av oljan i en stekpanna till en innertemperatur på 72°C eller när köttsaften är helt klar när du skär i kycklingen (jag valde att dela kycklingen i bitar, men det går att ha den i hela filéer också om man vill).
Salta och peppra.
Vänd ner gnocchin i sojabönssåsen och låt den koka upp.

Servera direkt, gärna med en blandad sallad.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

750 g potatisgnocchi (34 SP)
1½ rödlök
olja (lägg till SP för mängden du använder)
1 pkt sojabönor
2 vitlöksklyftor
3 dl crème fraiche 8% (15 SP)
2¼ dl mjölk 1,5% (4 SP)
1½ msk kinesisk soja
1½ tsk timjan
salt
peppar
6 kycklingfiléer

Totalt blir det 9 SP/port plus mängden för oljan vid stekning.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *